Kamusal alandaki banka ATM'si soyuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2008 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir kamu bankasının kamuya ait bahçe içindeki ATM'si kimliği belirsiz kişilerce soyuldu.

Olay, Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki Cemalpaşa PTT Şubesi'nin bahçesinde bulunan Vakıfbank'a ait ATM'de meydana geldi.

Sabah saatlerinde ATM'ye para çekmek için gelenler, ekranda "Geçici olarak hizmet veremiyoruz" yazısını görünce durumu bankaya, banka da emniyet birimlerine bildirdi. Yapılan incelemede, en işlek caddelerden birine bakan ATM'nin arkadan kapısının oksijen kaynağı kullanılarak açıldığı belirlendi.

Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, ATM'de inceleme yaptı. Son olarak Cuma akşamı araya haftasonu girmesi ve memurların maaş çekeceği de düşünülerek 120 bin YTL konulduğu belirlenen ATM'deki para kutularının alındığı tespit edildi. Alarmı bulunmadığı öğrenilen ve kamuya ait bir kurumun bahçesinde bulunan ATM'nin soyulması 'Bu kadarına da pes' dedirtti.

Polis, ATM'de parmak izi incelemesi yapmasının yanı sıra PTT Şubesi'nde güvenlik görevlilerinin bilgisine başvurdu, çevre işyerleri ve kurumların güvenlik kameralarını incelemeye aldı. ATM'den çalınan para miktarının dekontların incelenmesinin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber