Acı ama gerçek! Üniversite mezunları, vasıfsız eleman olarak İŞKUR'a başvuruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, "İş piyasası nitelikli eleman bulmakta sıkıntı çekerken, üniversite mezunları iş bulmakta zorlanıyor" dedi.

Bayar, AA muhabirine açıklamada bulunurken, 15 Haziran Pazar günü yaklaşık 1.5 milyon gencin Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) bir üniversiteye girebilmek için ter döktüğünü hatırlattı.

Bu sürecin öğrenciler için olduğu kadar aileler için de sancılı bir süreç olduğunu ifade eden Bayar, yaşanan onca sıkıntıya rağmen gençlerin üniversite mezunu oldukları halde iş garantileri olmadığına dikkati çekti.

Her ailenin nihai hedefinin, çocuklarının üniversiteye girmesi olduğunu hatırlatan Bayar, şöyle devam etti:

"Her öğrencinin kapasitesi farklıdır. Aileler bunu görmeli ve çocuklarını yeteneklerine göre yönlendirmeliler. Meslek Liselerinin önemi artık kavranmalı. Piyasa bizden sanayi tipi dikiş makinesi kullanabilen eleman, tornacı, kaynakçı, elektro makine bakım teknisyeni, döşemeci, elektrik teknisyeni, yeni nesil araba tamir edebilecek yetişmiş elemanlar istiyor ama bulamıyoruz. Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunları kolayca iş bulabilirken binlerce üniversiteli genç işsiz geziyor."

Pek çok üniversite mezununun vasıfsız eleman olarak İŞKUR'a başvurduğuna dikkati çeken Bayar, sadece üniversite mezunu olmanın, iş bulmak için yeterli olmadığını vurguladı.

Bayar, herkesin yorucu olmayan masa başı iş istediğinden de yakınarak, günümüzde iş bulmak isteyenlerin her şeyi bilmek yerine bir konuda uzmanlaşmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber