Belediye Başkanı'nın makam otomobili haciz edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2008 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR (Konya), (DHA)

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde Karahüyük Belediye Başkanı Muammer Yüksel'in makam otomobiline belediyenin özel bir şirkete olan imar planı yapım borcu nedeniyle haciz konuldu. Karahüyük Belediyesi'nin imar planı yapan ?Yılmaz Mühendislik' firmasına, yasal faizleri ile birlikte 235 bin YTL olan borç nedeniyle, makam otomobiline haciz konulduğu belirtildi.

Bağımsız Türkiye Parti'li Karahüyük Belediye Başkanı Muammer Yüksel, makam otomobiline haciz konulması ardından, imar planın Belediye eski Başkanı Mustafa Şarlak tarafından yapıldığını söyledi. Başkan Yüksel, imar planının amacına uygun yapılmadığı için ödemesinin yapılmadığını belirterek şöyle dedi:

?Bizden önce görev yapan eski Başkan Mustafa Şarlak'ın belediye meclisinden aldığı karar üzerine ?Yılmaz Mühendislik' firmasına yaptırılan İmar Planı'nda, belediyemiz zaafa uğramıştır. Firma, imar planını maksadına uygun yapmadığı için ödeme yapmadık. Karşı taraf da alacağının ödenmemesi üzerine imar planının yapımından 2 yıl sonra yasal faizleri ile birlikte belediyemizi 235 bin YTL tutarında borçlu tutup, icra işlemi başlattı. İcra işlemi neticesinde 42 D 6008 plakalı makam otomobilimize, borçun bir bölümünü karşılamak üzere haciz konuldu.?

İmar planının yapımını sağlayan üstlenici firma yetkilisi Mahmut Topuz, ?Belediye eski Başkanı merhum Mahmut Şarlak, daha önce bize pazarlık usulü ile 45 bin YTL'ye beldenin büyük ölçekli yerleşim haritasını yaptırdı. Bu haritanın bedelini ödenmesi gereken zamanda alamadık. Fakat, hukuki işlemlerden sonra alacağımızı temin ettik. Ardından yine, dönemin Belediye Başkanı Mustafa Şarlak, imar planı işinin bizim üstlenmemizi istedi. Biz de beldenin imar planını belirten süre içinde tamamlayıp, yeni belediye başkanına ve yönetime teslim ettik. Belediye Meclisi kabul etti. Planın birer nüshalarını Konya Valiliği'ne, Akşehir Kaymakamlığı'na ve Bayındırlık ve İmar İl Müdürlüğü'ne gönderdi. Fakat bize ödenmesi gereken 75 bin YTL ödenmedi. Belediye Başkanı Muammer Yüksel ile yaptığımız görüşmelerde olumsuz, olunca biz mahkemeye verdik. Ödenmeyen alacağımız 2 yıllık yasal faizi ile birlikte 235 bin YTL oldu. Biz de icra işlemi başlattık. Yasal olarak icra işlemi yapabileceğimiz, tek gayri menkulda makam otomobili idi ve makam otomobiline haciz işlemi uygulandı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber