Emekli polisler dolandırıcılıktan tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 23:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mersin'de, çıkardıkları bir dergi vasıtasıyla dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 2 emekli polis tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin'de işyerlerini dolaşarak kendilerini Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser, emniyet amiri gibi sıfatlarla tanıtan, Emniyet Müdürlüğü'nün adını kullanarak işyeri sahiplerinin kendileri tarafından yayınlanan dergiye abone olmalarını sağlayan, bu amaçla yıllık abonelik aidatı adı altında para topladıkları belirlenen E.E. ile S.D. gözaltına alındı. 15 Mayıs 2008 tarihinde gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları adli mercilerce serbest

bırakıldıktan sonra aynı eyleme devam ettiklerinin anlaşılması üzerine önceki gün yapılan operasyonla tekrar yakalanarak, 'dolandırıcılık' iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Emekli polis memuru oldukları belirtilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların emniyet güçlerine, dolayısıyla devlete yönelik duydukları güven ve besledikleri samimi duygularını bu şekilde istismar etmek suretiyle kötüye kullanan kişilere karşı duyarlı olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber