Bakan Çelik'ten YÖK'ün taban puanı indirimine destek

Haber Giriş : 20 Haziran 2008 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün üniversiteye giriş taban puanlarını ön lisans seçmek isteyenler için 160'dan 145'e, lisans seçmek isteyenler için de 185'den 165'e düşürülmesi kararını ?çok olumlu? bulduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Garanti Bankası ile imzalanan Öğretmenin Sınırı Yok protokolünün imza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, YÖK'ün üniversiteye giriş taban puanlarında yaptığı indirimi olumlu bulup bulmadığı yönündeki soruya, ?Öğrencilere müjde olan bir şey bizim için de müjdedir, Türkiye için de müjdedir. Özellikle bu taban puanlarının yüksek olması nedeniyle her yıl üniversitelerde binlerce kişilik kontenjan açık kalıyordu. Bu da kaynak israfına yol açıyordu. Bu boş kontenjanlarını doldurulması açısından YÖK'ün attığı adımı çok olumlu buluyorum? yanıtını verdi.

Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın imam hatip liseleriyle ilgili ?Bu zıkkımları kapatalım? sözlerinin hatırlatılması üzerine, ?Dün o konuda TBMM'de ilgili açıklamayı yaptım. Söyleyecek bir şey yok? dedi.

Çelik, İHL'lerin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığı şeklindeki soruya ise yanıt vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber