Okulda Aidat?karne tartışması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 21:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana Adnan Menderes İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf öğrencisi İzzetin Tunç'un "30 YTL aidat parası" ödemediği için karnesini alamadığı şeklindeki haberin 'doğruluğu' taraflar arasında tartışmalara neden oldu.

Veli Zübeyr Tunç, oğluna karnesinin aidat parası nedeniyle verilmediğini savunurken, okul yönetimi iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylüyor. Suçlamaların odağındaki 1-C sınıf öğretmeni Gülşah Başoda, son iki hafta İzzetin'in okula gelmediğini belirtti.

Karne günü tüm öğrencilerine içinde tatil boyuncu yapmaları gerekenleri belirten yönerge, tatil kitabı ve günlük defterinin yer aldığı bir dosya hazırladığını anlatan Başoda, "O gün bu dosya ile birlikte öğrencilere meyve sularını ve çikolatalarını hazırladım. Herkesin yanaklarını öperek, hediyelerini verdim. İzzetin, okula gelmediği için karnesini almaya 3'üncü sınıftaki kardeşi Muhammed geldi. Muhammed'e 'İzzetin kendisi gelsin. Onunla konuşacaklarım var.' diyerek, karnesini vermedim. Karne günü saat 12.00'ye kadar bekledim. Ama gelen olmadı" dedi.

Çocuğa karneyi kendi eliyle verebilmek için bir kaç gün yanında taşıdığına işaret eden Gülşah Başoda, "Olay, tamamen iyi niyetimden kaynaklandı. Ama farklı boyutlara taşındı" açıklamasını yaptı.

Nakil olarak okula gelen İzzetin'in hiç bir şekilde aidat parası ödemediğini ileri süren Başoda, zaten bu parayı toplama görevinin kendisine değil, Okul Aile Birliği'ne ait olduğunu vurguladı. Başoda, ilk kez karşılaştığı velinin söz konusu iddiaların tamamını kızının verdiği bilgilerle gündeme getirdiğini dile getirdi. Kendisine iftira atıldığını ve haberi yapanların hiç bir şekilde kendi görüşlerine başvurmadığını belirten Başoda, "Kimseden aidat parası istemedim. Verirseniz de vermeseniz de sizin vicdanınıza." dediğini öne sürdü.

Okul Aile Birliği Başkanı Yalçın Tecimer ise, temizlik ve benzeri hizmetlerde harcanmak üzere velilerden gönüllü olarak aylık 2 YTL, yıllık 20 YTL aidat istediklerini aktardı. İki katlı bir evde oturan Baba Zübeyir Tunç da okulun son günü ağlayarak eve gelen oğlu İzzetin'ne "aidat borcu" sebebiyle karnesinin verilmediğini iddia etti. Daha sonra aynı okulda okuyan kardeşi Muhammed'i ve ablasını karne almaya gönderdiğini ifade eden Tunç, ikinci kez aynı muameleyle karşılaştıklarını savundu. Zübeyir Tunç, karne için bizzat kendisinin okul yönetime yaptığı girişimlerin de sonuçsuz kaldığını aktardı.

Karne sahibi İzzetin Tunç da çelişkili açıklamalar da bulundu. İlk başta sınıf öğretmenine hiç aidat ödemediğini anlatan Tunç, aynı şekilde karne almaya gitmediğini de aktardı. Ancak babasının müdahalesinin ardından İzzetin, fikir değiştirerek, okula karne almaya gittiğini ifade etti. Ağabeyi Muhammed Tunç da kardeşinin karnesini almaya gittiğini fakat "30 YTL aidat parası getirmeden karneyi vermeyiz" cevabını aldığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber