SBS'de 'son dakika' Meclis gündeminde

Haber Giriş : 23 Haziran 2008 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

-Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'ndan (SBS) sadece bir gün önce SBS'ye kayıt yaptırmayanların da sınava alınabileceğine dair düzenlemeye gitmesi Meclis gündemine girdi.

- Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'ndan (SBS) sadece bir gün önce SBS'ye kayıt yaptırmayanların da sınava alınabileceğine dair düzenlemeye gitmesi Meclis gündemine girdi.

SBS'ye bir gün kala basın kuruluşlarının aracılığıyla ortaya çıkan SBS'ye kayıt yaptıramayanlara ikinci şans tanınmasıyla ilgili düzenleme, Meclis gündemine girdi. CHP Yalova Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İnce, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan SBS'ye kayıt yaptıramayanların da SBS'ye girebilmesini sağlayan düzenlemeyi neden öğrencilere duyurmadığını sordu. İnce, bu düzenlemeden öğrencilerin nasıl haberdar olmasının beklendiğinin yanıtlanmasını isterken, bu uygulamadan yararlanan özel ve devlet okullu öğrenci sayılarının açıklanmasını istedi.

-DÜZENLEME MAİL YOLUYLA BİLDİRİLDİ-

Konuyla ilgili olarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından milli eğitim müdürlüklerine ?mail? gönderildiğini belirten İnce, bu mailin ne zaman gönderildiğini sordu. İnce, yazının okullara ulaştırılıp ulaştırılmadığının yanıtlanmasını isterken, ?Bu maile istinaden yani hiç başvurusu olmayıp sınava katılımı sağlanan aday sayısı kaçtır? Bu maile göre sınava alınan öğrencilerden kaçı özel okulda kaçı devlet okulunda okumaktadır?? sorularını sordu.

-?SORUMLULUK DUYUYOR MUSUN??-

İnce, söz konusu mailden haberdar olan okul sayısının kaç olduğu sorusuna cevap isterken, Çelik'e, ?Bu mailden haberdar olmayan ve sınava katılmak isteyen öğrenciler hakkında bir sorumluluk hissediyor musunuz?? sorusunu sordu. İnce, söz konusu düzenleme ile ilgili tek bir mail ya da yazının neden MEB'in hiçbir adresinde yer almadığının da açıklanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber