MEB ve TVF'den spor okulu işbirliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB VE TVF'DEN SPOR OKULU İŞBİRLİĞİ

-Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Voleybol Federasyonu arasında Spor Okulu İşbirliği Protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Voleybol Federasyonu arasında Spor Okulu İşbirliği Protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu'nu Spor Okulu İşbirliği Protokolü imzaladı. Söz konusu protokol ile Ankara'ya bir spor okulu kurulacak. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şimdiye kadar Türkiye genelinde toplam 18 spor okulu açtıklarını hatırlatarak, Ankara'ya açılacak spor okuluyla küçük yaşlarda sporcu yetiştireceklerini ifade etti. En büyük genç nüfusun MEB'de bulunduğu belirten Çelik, sporcuları çekirdekten yetiştirmeye başlayacaklarını kaydetti. Çelik, spor okulunun ilköğretimden itibaren hizmet vereceğini ve içerisinde futbol, voleybolun yanı sıra bireysel spor dallarında olacağını söyledi. Bakanlığa ait iki değerli arsayı bu iş için değerlendirmeyi düşündüklerini dile getiren Çelik, çocukların kabiliyetine göre yönlendirileceğini bildirdi.

-?SPORCUNUN KAYNAĞI OKULLAR?-

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, Türk sporu için önemli bir hizmete adım attıklarını kaydetti. Bu okulun elit sporcu yetiştireceğini kaydeden Başesgioğlu, Türkiye'nin sporcu kaynağının okullar olduğunu söyledi. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise, spor okulu kampusunda 16 dersliğin olacağını ve spor kompleksinin inşaat ve tefrişinin 2009 Avrupa Şampiyonası'na yetişeceğini bildirdi. Karabıyık, lise, pansiyon ve yemekhane inşaatlarının ise 2 yıl içinde bitirileceğini anlattı.

-İMZA İÇİN MÜSTEŞAR ARANDI-

Konuşmaların ardından Türkiye Voleybol Federasyonu Erol Ünal Karabıyık ile Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdüssamet Arslan protokolü imzaladı. Protokolü Bakanlık Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül'ün imzalayacağı duyurulduğu halde kendisi protokole katılmayınca, Bakanlık yetkilileri Müsteşarı aradı. Arama sırasında bir telaş yaşandı. Durum, Bakan Çelik'e bildirilirken, Çelik protokol imza töreni öncesi yanına Müsteşar Yardımcısı Arslan'ı oturtturdu. Bakanlık yetkilileri daha sonra, Müsteşar Özgül'ün Başbakanlık'ta katılması gereken önemli bir toplantısı olduğunu söylediler.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber