Validen başkana protokol azarı

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk ayağı olan "Meşale Yakma" töreninde kendisinden önce belediye başkanının anons edilmesine kızan vali, başkana herkesin gözü önünde protokol fırçası attı.

Törende Meşaleyi yakması için belediye görevlisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Uğur Güzelbey'i anons etmesine kızan Vali Lütfullah Bilgin, hemen Güzelbey'e döndü ve "Cumhuriyet Bayramı Devletin bayramıdır. Burada Devletin temsilcisi benim, böyle yapılmaz ki" diyerek azarladı.

Tören alanında yüzlerce insanın gözleri önünde yaşanan bu olay, herkeste şok etkisi yarattı. Meşaleyi yakması için anons edilen Asım Uğur Güzelbey, Vali'nin fırçası üzerine kürsüye gelerek özür diledi. Ancak Vali Bilgin ?olmuyor Asım Bey, olmuyor? diyerek tepkisini sürdürdü. Dün sabah Demokrasi Meydanında yaşanan olay, Gaziantep'te bu güne kadar hiç görülmemişti.

NASIL OLDU ?

Dün sabah Demokrasi Meydanında resmi tören olmasına karşın, protokol kurallarının dikkate alınmayışı, Vali Lütfullah Bilgin'i çileden çıkarttı. Anons yapan belediye görevlisi, Vali ve Garnizon Komutanı dururken ?meşaleyi yakmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Asım Uğur Güzelbey'i arzederim? dedi. Güzelbey protokol sırasında meşalenin bulunduğu bölüme doğru hamle yaparken, Vali Lütfulah Bilgin arkadan seslendi ve ?durun bakalım, burada Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor, Bunu da Devlet kutlar, burada devleti temsilen Vali bulunuyor. Bu kadar yanlışlık olmaz? dedi.

Bunun üzerine meşaleye hamle yapan Asım Uğur Güzelbey hemen geri döndü ve "özür dilerim Sayın Valim"dedi. Daha sonra konuşma yaparak "ilk defa böyle bir tören düzenleniyor. Yanlışlık bu nedenle oldu, Sayın Valimden özür diliyorum"dedi. Daha sonra i Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhiryet Meşalesi yakmak üzere itfaiyenin merdivenine tırmanmaya başladı. Ancak vali'nin öfkesi burada da devam etti ve Asım Uğur Güzelbey'e "olmuyor Asım Bey olmuyor"diyerek fırçasını çekmeyi sürdürdü.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber