MEB, kene genelgesini dün okullara göndermeyi akıl edebildi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı 12 Mayıs'ta Aksaray'da görülen ve iki ile yayıldıktan sonra 10 binlerce kişiyi hastanelik eden virüse karşı okullara genelge yayımlamayı dün akıl etti: Dikkatli olun

BETÜL KOTAN

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 12 Mayıs'ta Aksaray'da görülmeye başlayan ve Şereflikoçhisar ile Konya'ya da yayılan ve 10 bin kişiyi hastanelik eden nörovirüs salgınına karşı dün okulları uyardı. Okullara tatil olduktan sonra gönderilen MEB genelgesinde, virüse karşı alınacak önlemlerin bakanlığın internet sitesinde duyurulacağı ifade edildi.

81 il valiliğine gönderilen genelgede, "Ülkemizin bazı illerinde nörovirüs salgın hastalığının görüldüğü, salgın hastalıkların, içme suyu şebeke sistemine evsel atık suyun karışması veya bölgeye dışarıdan nörovirüs taşıyıcı kişi veya kişilerin gelmesi sonucu yayıldığı bilinmektedir" denildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde de suyla bulaşan benzer salgınların görülebildiğine dikkat çekilen genelgede, "Nörovirüs salgın hastalığının ne kadar ciddi olduğu, nasıl yayıldığı ve virüse karşı alınabilecek önlemlerin neler olduğu konusundaki bilgiye bakanlığımızın 'www.meb.gov.tr' adresinden ulaşılarak, yönetici, öğretmen ve öğrencilerin bilgilendirilmesi hususunda bilgi ve gereğinin yapılmasını rica ederim" denildi.

AKP'li vekilden kitapçık

MEB'in internet sitesine de 'Sık sık ellerimizi yıkayalım' başlığı altında AKP Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından hazırlanan 10 sayfalık bir kitapçık konuldu. Hastalık hakkında ayrıntılı bilgi verilen kitapçıkta, "2008 Ocak ayında bir hafta içinde İngiltere'de 100 binden fazla kişi norovirüse yakalandı ve hastanelik oldu. Her ne kadar haftada 100 bin kişinin virüse yakalandığı tahmin edilse de, aile hekimlerine veya hastanelere yansımayan vakalara göre bu sayının aslında iki kat olabileceği belirtiliyor. Son yılların en büyük salgını, ertelenen ameliyatlar ve işgücü kayıpları nedeniyle İngiltere'ye en az 200 milyon Avro zarar vermiştir" denildi. Kitapçıkta, bu hastalığa yakalan çocukların iyileşene kadar okula gönderilmemesi gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber