Kadro karşılığı sözleşmeli sorunu DİE'de yaşanıyor

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum Yapan: Mühendis
Çalıştığı Kurum: Devlet İstatistik Enstitüsü

Bizler Devlet İstatistik Enstitüsünde teknik kadroda çalışan İstatistikçi, Mühendis ve Matematikçiler olarak, TAEK'daki kadro karşılığı sözleşmeli statü konusundaki sıkıntıyı okuduktan sonra bu tür bir sıkıntının DİE'de de yaşandığını gündeme getirmek istedik.

DİE de aynı kadro unvanında, aynı kadro derecesinde ve aynı işi yapan personel arasında iki tür farklı ücret politikası uygulanmaktadır. Bunun adı kadro karşılığı sözleşmeli olanlar ile olmayanlardır.

Şu ana kadar kadro karşılığı sözleşmeli statüye geçmek için, hiç bir kriter ve ölçü alınmadan ne çalışma potansiyeli ne sicil ve ne de makam gözetilmemiştir.

Yönetimde olan kişilerin sadece kendi istek ve arzuları doğrultusunda kendilerine yakın olarak gördükleri kişileri bu kadroya geçirmişlerdir.

Şu an aynı derece ve kadroda olan ve aynı işi yapan kişiler arasında ne bir sınav yapılmış ve ne de uygunluk aranmıştır.

Yeni çıkacak olan DİE'nin yasasının mecliste olduğu ve bu yasada sözleşme konusunun net bir şekilde çözülemediği anlaşılmıştır. Başında "ADALET" ifadesi bulunan bir partinin bu adaletsiz durumu çözmesi biz çalışanları haliyle memnun edecektir.

Bu adaletsiz durumun giderilmesi kurum verimliliği açısından da olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Beşir ATALAY'dan bu adeletsiz durumun çözülmesi konusunda gereken yardımları yapacağını umuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber