Hafta sonu hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sıcak bir haziran ayı geçiriyor. İstanbul'un hava koşulu değişmiyor, sıcaklık gölgede 34 dereceye yakın. Bölge bölge durum: Önümüzdeki günlerde kuzey kesimlerde 3-4 derecelik düşüşler olsa da, ayın sonuna kadar aşırı sıcaklar etkisini sürdürecek. İç kesimlerde hafif yaz yağmurları olacak.

İstanbul'un hava koşulu değişmiyor, sıcaklık gölgede 34 dereceye yakın. Poyraz öğle saatlerinde sert, geceleri ise hafif eserek İstanbulluların biraz da olsa serinlemesini sağlıyor. Ankara'da bugün bulutlanma biraz artacak ama çok sıcak bir hava var. Gölgede 35 dereceye çıkan sıcaklık, güneşin altında uzun süre kalınırsa 40 dereceyi aşan değerlerde hissediliyor. İzmir merkezde aşırı sıcak hava etkisini sürdürüyor, kıyılarda ise rüzgar biraz da olsa serinlik veriyor. Adana'da nem oranı biraz artacak, gölgede hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerinde. Gölgede İstanbul 34, Ankara 36, İzmir 37, Bursa ve Adana 35 derece.

* Marmara Bölgesi'nde sıcaklık fazla değişmiyor, yine 32-36 derece arasında. Öğle saatlerinde sert esen poyraz gölgede biraz serinlik veriyor ancak geceleri rüzgar zayıflıyor. Gölgede Edirne 35, Çanakkale 33, Sakarya 34 derece.

* İç Anadolu önümüzdeki günler boyunca güneşli, sıcaklıklar Haziran ayı ortalama değerinin 6 ila 9 üzerinde seyrediyor. Öğleden sonra Eskişehir çevresinde yaz yağmuru görülebilir. Konya çevresi de bulutlanacak. Bölgede gece sıcaklığı 15-19 derece arasında. Gündüz ise Konya 34, Eskişehir 35, Sivas 32 derece olacak.

* Ege Bölgesi'nde aşırı ısınmadan dolayı Afyon-Denizli-Kütahya arasında bir ara kısa süreli yağmur görülecek. Aydın ve Manisa'da sıcaklık gölgede 40 dereceyi aşıyor. Güneşin altında ise 45 dereceyi geçeceğinden ısı çarpmalarına karşı güneşe çıkılmamalı. Rüzgar sadece İzmir ve Çevresinde sert. Denizli 38, Muğla 36, Kütahya 32 derece.

* Akdeniz'de nem oranı biraz artıyor, rüzgar hafif, gölgede hissedilen sıcaklık 45 derece civarında, ısı çarpmalarına karşı güneşin altına kısa süre kalınmalı. Yarın bulutlanma biraz artacak. Bugün Antalya 37 derece,

* Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık gölgede 40 dereceyi geçiyor. Bölgenin en nemli yeri Mardin. Diyarbakır 42 derece.

* Doğu Anadolu Bölgesi de aşırı sıcakların etkisinde ama rüzgarlar sert esiyor. Van'da Van Gölü'nden dolayı nem oranı çok yüksek, bu nedenle çok bunaltıcı bir hava var. Ardahan-Kars çevrelerinde kısa süreli yaz yağmuru görülebilir. Erzurum 26, Malatya 37, Van 28 derece.

* Karadeniz'in batısında sıcaklık 35 dereceye yaklaşıyor, Bolu da hafif yağmur olabilir. Samsun-Trabzon-Rize boyunca ise sıcaklık 25 dereceyi geçmiyor ancak yüzde 70'e varan nem oranı aşırı bunaltıcı bir havaya neden oluyor, hissedilen sıcaklıkta 37 dereceye yakın. Trabzon 26, Bolu 34, Samsun 27 derece






Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber