Dizilerde içkili sahneye RTÜK sansürü geliyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - RTÜK Başkanı Zahid Akman, madde ve madde kullanımının özendirilmesinin önlenmesi amacıyla Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayınları Yasası'nda değişiklik yapılacağını söylerken, bu düzenlemeyle içki konusunda lobilerin ?gizli reklamlarının da engellenmiş olacağını savundu.

Akman, TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Araştırma Komisyonu'nda çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, planladıkları değişiklikleri şöyle anlattı:

?Şu anda, radyolarda ve televizyonlarda sigara ve içki reklamı, tütün ürünleri reklamı yasak. Ancak içki üreticisi bazı firmalar, lobi kurarak, özellikle bazı ürünlerin ekranda kalmasını sağlayacak çabalar içine girdi. Son iki yılda bunu birtakım dizilerde ve programlarda çok net görmek mümkün. Bu çıktıktan (yeni yasa) sonra bu lobilerin gizli reklamını engelleme imkânına kavuşmuş olacağız. Tekel'in özelleştirilmesinden sonra ithal birtakım içki ürünlerinin kamuoyunda yaygınlaşması, tanınması için bazı dizilerin kullanıldığı noktasında hem istihbari bilgiler aldık hem de uzmanlarımızın gözlemleri sonucunda bu sonuçlara vardık. Mesela bir dizide, sırf ithal içkiler içiliyor. Bir diğer dizide de bakıyorsunuz yemekte hep bizim milli içkimiz rakı içiliyor. Alkole ilgi duyuracak ve tüketimini artıracak dizilere müdahale edebilecek bir maddeyi yeni tasarı taslağına koyduk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber