Gözaltına alınanların ilginç bağlantıları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında gözaltına alınan isimler arasında, darbe iddialarının gündeme geldiği döneme uzanan çarpıcı bağlantılar olduğu iddia edildi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlüklerde ?Sarıkız? ve ?Ayışığı? adlı iki ayrı darbe planlamakla suçlanan Eruygur'un bu dönemde en yakınında bulunan isimler arasında, dün teslim olan Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile telefon dinlemelerini yapan birim olan Teknik Takip Daire Başkanlığı görevinde bulunan emekli Albay Atilla Uğur da yer aldı.

Kamuoyu Ersöz'ü, 2001'de jandarma birliğine çağrıldıktan sonra kaybolan HADEP'liler Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'i tehdit ettiği iddiasıyla duydu. Ersöz, AİHM'ye taşınan bu olayın hiçbir aşamasında ifade vermezken, Türkiye de AİHM tarafından tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Uğur da PKK lideri terörist Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye geldikten sonra sorgulayan ekipte yer aldı, gazeteci Ahmet Taner Kışlalı cinayetinin ardından kurulan soruşturma komisyonunda görev yaptı.

Kozmik gizliliğe sahip numaralar

Kısa süre önce Aksiyon dergisinde yer alan bir habere göre de, o dönem emekli Albay Erdal Sarızeybek'e Ersöz tarafından 9 ayrı telefon numarasının görüşme detaylarını edinmesi talimatı verildi.

Sarızeybek, görev yaptığı Şanlıurfa'yla bağlantısı olmayan bu numaraların detaylarının neden merkez yerine kendisinden talep edildiğini araştırdığında, 9 numaradan üçünün kozmik gizliliğe sahip olduğunu ve Ankara'da çok gizli bir operasyon yürütüldüğünü saptadı.

Ancak kısa süre sonra Sarızeybek hakkında başka gerekçeyle bir soruşturma açıldı, bu soruşturmayı Ersöz yönetti. Jandarma Genel Komutanlığı'na Eruygur'un yerine Fevzi Türkeri'nin getirilmesi sonrası da Ersöz ile Uğur farklı görevlere atandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber