Yazıcıoğlu, ÖSYM'nin KPSS'de yaptığı hatayı sordu

2008/3 KPSS tercih işlemlerinde ÖSYM'nin alan kontrolü yapmaması bir çok kadronun boş kalmasına neden olacaktır. Daha önce konuya ilişkin yaptığımız ankette ziyaretçilerimiz uygulamanın skandal olduğunu belirtmişti, iki gün önce yaptığımız haberde de ÖSYM'nin "neden bu yönteme başvurması" gerektiğini açıklaması gerektiğini belirtmiştik. İşte bu haberimiz BBP Lideri Yazıcıoğlu tarafından soru önergesi olarak Meclis gündemine getirildi.

Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2008 yılının 3. KPSS yerleştirme sonuçlarında ÖSYM'nin mezuniyete ilişkin nitelik kontrolü yapmadığını belirterek, kadrolara yerleştirilen kişilerin aranan şartları taşımadığından atamalarının yapılmayacağını ifade etti. Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na bu konuda nasıl bir işlem yapılacağını sordu.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Yazıcıoğlu, önergesinde, 2008 yılının 3. KPSS yerleştirme sonuçlarının 23 Haziran tarihinde ÖSYM tarafından açıklandığını hatırlattı. Yerleştirme sonuçları incelendiğinde ÖSYM'nin yaş ve cinsiyet kontrolü yapmasına rağmen, önceki yerleştirmelerin aksine kadrolarda aranan mezuniyete ilişkin nitelikler ile adayların beyan ettiği mezuniyet arasındaki kontrolü yapmadığının anlaşıldığını belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

?Sadece bu nedenden dolayı birçok kamu kurumunun, açık ilan ettiği kadrolar boş kalacaktır. Zira bazı adaylar, aranan nitelikleri taşımamasına rağmen kılavuzdaki kadroyu tercih etmiş ve ÖSYM de tercih edilen kadro için nitelik kontrolünü yapmadığından dolayı aday yerleşmiş sayılmaktadır. Bu durumda ÖSYM tarafından bu kadrolara yerleştirilen kişilerin ataması yapılmayacaktır, çünkü aday aranan şartları taşımamaktadır.?

Bu hata nedeniyle, kamu kurumlarının, hizmet gerekleri çerçevesinde açıklarını kapatamamış olacağını ve nitelikli adayların boşta kalacağını vurgulayan Başesgioğlu önergesinde şu sorulara yer verdi:

?-ÖSYM, neden, mezuniyete ilişkin nitelik kontrolü yapmamıştır?

-Kılavuzda kontrol yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen, yapılmayan bu kontrol ve dolayısıyla boş kalan kadroların sorumlusu kimdir, bu konuda bakanlığınızca yapılan bir işlem var mıdır?

-?Alan kontrolü yapılmaması uygulaması' bundan sonraki yerleştirmelerde nasıl uygulanacaktır?

-Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin 27. maddesinde atama sonuçlarının Devlet Personel Başkanlığına bildirileceği belirtilmektedir. Bu çerçevede 2008/3 KPSS tercih işlemlerinde boş kalan kadro sayısı kaçtır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber