KPSS'de 82 puan aldı ama işportacılık yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın bir yıl önce çıkarttığı yerel yönetimlere memur alımı ile ilgili yönetmenlikte 25 yaş sınırı koyması, binlerce KPSS adayını mağdur etti.

Bu mağduriyeti yaşayanlardan biride Antakyalı Barış Bozkurt. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Yerel Yönetimler Programı mezunu Bozkurt 28 yaşında. KPSS' de 82 puan almış. Ancak bölümü ile alakalı tek tercih yaptığı belediyelerde yaş sınırı yönetmenliği yüzünden hangi bir yere yerleştirilemediği için şuan işportacılık yapıyor.

Binbir güçlükle ve ekonomik sıkıntı içinde bitirdiği üniversitesinin herhangi bir işe yaramadığından yakınan Bozkurt, KPSS'de 82 puan aldığına pişman olduğunu belirtiyor.

82 puanı almasının yaş sınırına takıldığı için bir anlamı olmadığından pişmanlık duyduğunu dile getiren Bozkurt, "Eskiden belediyeler askerliğini yapmayanı memur olarak almıyordu. Buna aldanıp askere gittim. Askerden döndüm KPSS' ye girdim. 82 puan aldım bu kez de İçişleri Bakanlığı'nın yönetmenliğindeki yaş sınırı karşıma çıktı." dedi.

MÜRACATLARI DA DANIŞTAY'IN KARARI DA ÇARE OLMADI

Askerliğini yapan ve KPSS de 80'in üzerinde puan alan her hangi bir üniversitenin yerel yönetiminden mezun KPSS adayları yaşadıkları sıkıntının giderilmesi için birçok yetkili birime müracaat etti.

Hiçbir sonuç alamayan mağdurlar İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Meclis komisyonları, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'ndan da çare istedi.

KPSS'de yerel yönetim mezunlarının takıldığı yaş ve sözlü sınavı Danıştay bile hukuka aykırı buldu. Ancak yanlıştan bir türlü dönülmedi. Bu sorun zaman zaman belediyelere bile zor anlar yaşattı.

BELEDİYELER BİLE ZORDA

Zabıta veya itfaiye memuru almak isteyen Ankara, Antalya, Hatay'ın İskenderun ilçe belediyesi yaş sınırı yüzünden memur bulmakta zorlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 150 zabıta memuru almak için askıya çıkardığı ilanı yeterli müracaat olmadığından ilerleyen bir tarihte yeniden askıya çıkarmak zorunda kaldı.

Belediyelerin askerliğini yapmayan yerel yönetim mezunu memura sıcak bakmazken askerliğini yapanların yaş sınırına takılması KPSS'de yüksek puan alan birçok kişiyi perişan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber