Akdeniz Üniversitesindeki olaylar davası başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Akdeniz Üniversitesindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu ve yerleşke içerisinde 4 ve 6 Nisan tarihlerinde yaşanan olaylarla ilgili açılan davaya başlandı.

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Öğrenci Yurdunda 4 Nisanda karşıt görüşlü öğrenciler arasında, 6 Nisanda da yerleşke içerisinde öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili Antalya Cumhuriyet Savcılığınca açılan davanın ilk duruşması, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Davanın ilk duruşmasına başlanmadan önce Antalya Cezaevinde tutuklu bulunan 22 sanık, 3 ayrı cezaevi aracıyla adliyeye getirildi. Davada yargılanan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin aileleri ile tutuksuz yargılanan öğrencilerin toplandığı adliye binası ve çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Cezaevi araçlarının geçişi sırasında tutuklu öğrencilerin aileleri alkışladılar.

Zanlıların adliyeye getirilişi sırasında polis görüntü alınmasına engel olmak isteyince, polis ve gazeteciler arasında arbede yaşandı. Polisler, savcılığın görüntü alınmasına izin verilmediğini belirtirken, savcılık böyle bir talimat olmadığını bildirdi.

Ömer U'nun getirilişi sırasında cezaevi aracı binaya tamamen yaklaştırılarak gazetecilerin görüntü alması engellendi.

Davanın ilk duruşmasında, 6 Nisanda yerleşke içerisindeki olaylara öğrenci olmadığı halde karışan ve öğrenci gruplarına ateş ettiği görüntülerle de tespit edilen Ömer Ulusoy'un da aralarında yer aldığı 22'si tutuklu, 46 sanık hazır bulundu. Sanıkları, çok sayıda avukat temsil etti.

Sanıkların yargılandığı ilk duruşma, sanık sayısının fazlalılığı nedeniyle, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tek duruşma olarak görülüyor. Ömer Ulusoy'un sakalsız ve takım elbiseli katıldığı duruşmaya sadece sanıklar, avukatları ve gazeteciler alındı.

Yaşanan olaylarla ilgili, yerleşke içerisindeki olaylarda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer Ulusoy, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle "Öldürmeye teşebbüs", 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle "Suç işlemeye tahrik" ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle "silahlı tehdit" suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle, olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından gelen zanlılar da "Kamu malına zarar verme" ve "Suça tahrik" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber