Ergenekon zanlısına ?küfür' sorgusu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakılan Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'ye dinlemelere takılan telefon konuşmalarında hükümet yetkililerine neden küfür ettiği soruldu.

- Ergenekon soruşturması kapsamında iki gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan ancak susma hakkını kullanan Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin savcılık sorgusunun ayrıntıları belli oldu. Hükümet yetkililerine neden küfür ettiği sorulan Büyükçelebi, küfürlü konuşmasının çocukluktan kalma bir alışkanlık olduğunu ve ikili görüşmelerde, kimsenin duymayacağı ortamlarda görüşlerini onaylamadığı kişiler hakkında böyle konuştuğunu söyledi.

Büyükçelebi'ye gözaltına alınan eski 1. ordu komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile yaptığı telefon görüşmesi de soruldu.

Büyükçelebi, bu soruya 30 yıllık gazeteci olarak bu kişilerle görüştüğünü, görüşme amacının ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile röportaj yapmak için randevu talebi olduğu şeklinde yanıt verdi.

Savcının, telefon görüşmelerinde neden ?anayasa mahkemesi AKP'yi kapatacak? şeklinde konuştuğunu sormasına ise Büyükçelebi, her vatandaş gibi yorum yaptığını söyledi.

Ufuk Büyükçelebi'nin dosyasında 5 yıl önce İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile yaptığı röportaj sırasında çekilen fotoğraf da delil olarak bulunuyor.

Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sosyal statüleri gereğince serbest bıraktığı Ufuk Büyükçelebi, Hamza Demir, Siyami Yalçın ve Murat Avar hakkında adli kontrol uygulanması ve yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber