Köylüler belediyeyi bastı, görevlileri dövdü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet GÖK/AFŞİN (Kahramanmaraş), (DHA)

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde, Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin kömür havzasında kaldığı için arazileri kamulaştırılan köylüler, kamulaştırma bedelinin yetersiz olduğunu iddia ederek AKP'li belediyeyi bastı. Kapı ve pencereleri kıran köylüler belediye çalışanlarına saldırdı.

Afşin-Elbistan Termik Santralleri'ne kömür sağlamak amacıyla Elektrik Anonim Şirketi tarafından arazileri kamulaştırılan Yazıbelen, İğdemlik, Kangal köyleri ve Bakraç beldesinde 250'e yakın köylü, Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü'nün önüne gelerek Müdürü Fatih Başaran'ın aşağı inmesini istedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ünal Şahin olay yerine gelerek köylülerin dağılmasını istedi. Köylülerin taşkınlıklarının devam etmesi üzerine Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu de olay yerine gelerek köylülerden sakin olmalarını söyledi.

Yolcu'nun sözü üzerine dağılan köylüler, bu kez belediye binasına doğru harekete geçti. Köylüler toplu halde belediyeye girmek isteyince önlem alan polis engel olmak istedi. Bunun üzerine polisle köylüler arasında arbede yaşandı. Kapı ve pencereleri kıran köylüler, belediye çalışanlarına saldırdı.

Polisin yetersiz kalması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan ekipler belediyeye gelerek köylüleri dağıttı. Bununla yetinmeyen köylüler bu kez AKP İlçe Başkanlığı'na yöneldi. Ancak, jandarma ve polis köylüleri dağıttı. Bu sırada köylüler, yolda park halindeki polis otomobilinin de camları kırdı.

Gerginliğin giderilmesinin ardından polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber