Rehabilitasyon merkezleri suçu Milli Eğitim Bakanlığı'na yükledi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli öğrenciler üzerinden devletin 200 milyon YTL dolandırılması olayında özel rehabilitasyon merkezleri kendini savundu.

Zaman'da yayınlanan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gönül Turgut, "Ödemelerin yapılmasında ya doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'nın ya da il-ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinin talimatları uygulanmış, hazırlanan eğitim giderleri belgeleri de aynı makamlarca incelenmiş, uygun bulunmuş ve ödemesi yapılmıştır. Şimdi ise geri istenmektedir. Eğer bir yanlışlık varsa o da devletindir." dedi.

Bakanlık müfettişlerinin yaptığı denetimlerde ücretsiz öğrenci kontenjanlarının ücretli olarak gösterilmesi, rehber öğretmenlere ders veya seans görevi verilmesi gibi hususların tespit edildiğini hatırlatan Gönül Turgut şöyle konuştu: "Her ödeme evrakında özürlü bireyin başka bir özel eğitim okulu veya kurumundan eğitim almadığına dair velinin taahhüdü yer almaktadır. Bu çerçevede acaba hataların ne kadarı kurumlara aittir bu bilinmemektedir."

Sahte belge düzenleyip yetkilileri yanıltanların 'soyguncu' olduğunu belirten Turgut, bu kurumlardan kendilerinin de rahatsız olduğunu belirterek, tepkisini "Devletin görevlileri gerekeni yapsınlar, çünkü görevleri budur. Biz de onları aramızda görmek istemiyoruz." sözleriyle dile getirdi.

Özel Zehra İlkyaz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İzzet Hülür de aynı öğrencilere farklı illerde fatura kesilmesinden merkezlerin sorumlu tutulamayacağını belirterek "Bu konu merkezlerle ilgili değil velilerle ilgili olmalıdır. Çünkü bizler kayıt yaparken başka bir özel eğitim merkezine gitmediği ile ilgili veliden taahhütname alıyoruz."diye konuştu.

Tuncer Çetinkaya, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber