Eski polis müdürü savcının hedefinde!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon Savcısı Öz'ün, eski polis müdürü Saçan hakkında Ergenekon bilgilerini ve belgelerini saklamaktan dava açacağı iddia edildi

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında bir dosya bulunduğu iddia edildi. Bu dosyanın Saçan'ın Ergenekon'da ismi geçen Tuncay Güney'in serbest bırakılması için Saçan'a şantaj yapmak için kullanıldığı ileri sürüldü.

Habertürk'ün haberine göre dosyada, Saçan'ın rüşvet aldığı belgeleniyor. Şimdi Kanada'da bulunan Güney'in 9 günlük gözaltı süresine ait tek bilginin otomobil kaçakçılığı olması Savcı Zekeriya Öz'ü şüphelendirdi.

Arşivlere giren Öz'ün dikkatini 2004'te bir depoda ele geçirilen belgeler çekti. 2003'te bir ekip Saçan tarafından saklandığı iddia edilen Organize Şube Müdürlüğü'ne ait gizli ibaresi taşıyan belgeleri bulmuştu.

Saçan hakkında ?delilleri karartmak' iddiasıyla dava açılmıştı. Küçük'ün evinde bulunan ?Saçan dosyası'nın şantaj amaçlı kullanıldığını düşünen Öz'e daha önce Saçan'la çalışan bir polis memuru önemli bilgiler verdi.

İddiaya göre, o dönem Ergenekon'la ilgili tüm bildiklerini Saçan'a anlatan Güney'in serbest bırakılması ve soruşturmanın üzerinin kapatılması için Saçan hakkında hazırlanan dosya şantaj amaçlı kullanıldı.

Güney anlattı

Bu şantaj dosyası, Saçan'ın önüne geldi. Bu durumdan sonra Güney, takipsizlik kararıyla serbest bırakıldı. Habertürk'ün haberine göre Öz, Saçan hakkında, ?delilleri karartmak, kamudan belgeleri saklamak? iddiaları ile yeniden dava açmaya hazırlanıyor. Milliyet'in görüştüğü Saçan, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Saçan'ın yanıtları

Konuyla ilgili Milliyet'in sorularını cevaplandıran Saçan ise ?Polisin kendi başına soruşturmayı bitirmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Kimse beni tehdit etmedi, edemez. Hakkımda elinde belge olan varsa ortaya koysun? dedi. Güney hakkında savcılıktan projeli çalışma izni alarak çalışma başlattığını söyleyen Saçan, bu iznin daha sonra yine savcılık tarafından kaldırıldığını söyledi. Saçan, ?Ben Veli Küçük'le hayatımda bir kere bile görüşmedim, tanımıyorum. Belgelerin yok edilmesi diye bir şey söz konusu değil, bütün belgeler mahkemelerin arşivinde. Malatya'da şirket kurduğum söyleniyor. Bu şirketlerle ilgili belgeleri de ortaya koysunlar. Ona da cevap vereyim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber