Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı kesimlerde sıcaklık fazla değişiklik göstermiyor, mevsim ortalamalarına yakın seyrediyor. Doğuda ise daha hızlı artış var, sıcaklık ortalamaların 5-6 derece üzerine çıkıyor, Güneydoğu Anadolu'da 40 dereceyi aşacak.

- İstanbul'da sıcaklık bugünlerde 30 dereceyi fazla geçmeyecek, poyraz da sert eserek gölgede serinlik vermeye devam edecek. Ankara güneşli, sıcaklık temmuz ayı ortalama değerinin sedece 3-4 derece üzerinde. İzmir'de bugün ve hafta sonu rüzgar sert esecek. Şehir merkezinde daha yoğun olan binalar rüzgarın hızını kestiğinden sahil kesimine oranla hava daha bunaltıcı. Bursa sıcak, Adana'da sıcaklık biraz daha artıyor. Gölgede İstanbul 30, Ankara 33, İzmir 35, Bursa 31, Adana 36 derece.

Marmara Bölgesi hafta sonu boyunca güneşli, hava sıcak ama sıcaklıklar temmuz ayı ortalama değerinin çok üstünde değil. Bugün ve özellikle cumartesi günü çok sert esecek poyraz bölge geneline serinlik verecek. Edirne 33, Çanakkale 32, Sakarya 30 derece.

İç Anadolu'nun doğusunda Sivas, Kayseri ve Niğde çevresinde sıcaklıklarda daha büyük artış olacak. Sıcaklıklar 35 dereceye yaklaşacak, Ankara-Eskişehir arasında ise sıcaklık ortalama değerlerin biraz üzerinde. Bölgede nem oranı düşük, rüzgar bugünlerde daha sert esecek. Konya ve Eskişehir 30, Sivas 31 derece.

Ege Bölgesi'nde rüzgar Çeşme'den Bodrum'a kadar çok sert esiyor. Gölgede rüzgar serinlik veriyor olsa da güneşin altında hissedilen sıcaklık 40 dereceyi buluyor. Bugün Muğla-Afyon arası bulutlanacak, aynı bölgede yarın yaz yağmuru görülebilir. Denizli 38, Muğla 35, Kütahya 30 derece.

Akdeniz bölgesinde Antalya ve Mersin arasında hava kuru, orman yangını riski sürüyor. Adana, Hatay arasında ise hava nemli ve sıcaklık iyice artacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde temmuzun başından beri sıcaklık ilk kez bu kadar artıyor, 4-5 derecelik artış olacak ama rüzgarlar da sert esecek. Bugün Antalya 37, Diyarbakır 40 derece.

Doğu Anadolu da sıcaklığın çok fazla artacağı bölgelerden. Hafta sonu sıcaklık Erzurum'da 33, Elazığ-Malatya çevrelerinde 40 dereceye yaklaşacak. Pazar günü Erzurum-Kars arasında yaz yağmuru görülebilir ama aşırı sıcaklara karşı güneşe fazla çıkılmamalı. Erzurum 30, Malatya 36, Van 28 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Rize-Artvin arasında hafif yağmur bekleniyor, hafta sonu özellikle Doğu Karadeniz'de belirgin yükselme olacak. Bölge yüksek nem oranına sahip olduğu için hissedilen sıcaklık 35 dereceyi geçecek. Trabzon 26, Samsun ve Bolu 27 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber