15 OKS birincisi duygularını anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun çeşitli illerinden 15 öğrenci, OKS'den tam puan almanın mutluluğunu yaşıyor. - SİVAS -

Sivas'ta tam puan alan öğrencilerden Çağatay Akkoyun, sınava disiplinli hazırlandığını söyledi. Sivas Özel Sultan Murat İlköğretim Okulu öğrencisi Akkoyun, fen lisesinde eğitim görmek istediğini belirterek, sınava girecek öğrenci arkadaşlarına hiçbir zaman yılmamaları yönünde tavsiyede bulundu. ODTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan ve şu anda Bilkent Üniversitesi'nde master yapan ağabey Çağrı Akkoyun ise kardeşinin başarısı ile gurur duyduğunu söyledi.

Okul Müdürü Hüsamettin Demirel de Çağatay'ın başarısının 8 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, ''Öğrencimiz, TÜBİTAK matematik olimpiyatlarında Türkiye üçüncüsü, Ankara'da düzenlenen matematik olimpiyatlarında da Türkiye ikincisi olmuştu'' dedi.

-İZMİR-

İzmir'de tam puan alan Özel Bakırçay İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Kara, mutluluğunu dile getirirken, başarısını ailesi ve öğretmenlerine borçlu olduğunu söyledi. Kara, ''3 senelik çalışmamın karşılığını aldım. 6'ncı sınıftan itibaren OKS'ye hazırlandım. Günde 4-5 saat ders çalışıyordum. Fen lisesini düşünüyorum'' dedi.

Birincilerden Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu öğrencisi Cihat Öğütçü ise başarısında katkısı bulunan ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti.

-ÇANAKKALE-

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, OKS'de birinciliği paylaşan öğrencilerden ikisinin Çanakkale'den çıktığını söyledi. Bardakçı, Çan Terzialan İlköğretim Okulu öğrencisi Murat Sağın ile Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Erdem Zuhal'ın tam puan aldığını belirtti. Vefa Bardakçı, ''Bu başarı bizim için yeterli değil. Gelecek yıl ilk 3 il arasına girmek istiyoruz'' dedi.

-MUĞLA-

Muğla'dan tam puan alan Mehlika Beste Yücedağ da hedefinin genetik mühendisliği olduğunu söyledi. Yücedağ, ''Sınavı az ve öz çalışarak kazandım. Günde 500 soru çözmedim, ama önemli olan yerlere çok iyi çalıştım'' dedi. Mehlika Beste Yücedağ'ın öğretmen olan babası Hasan Basri Yücedağ, ''Sınav sonrasında 2 sorunun cevabı konusunda tereddütte kalmıştık, o soruların da doğru çıkması bizi sevindirdi'' diye konuştu.

-AYDIN-

Aydın'da sınavda tam puan alan öğrencilerden Erhan Çağırıcı, düzenlenen basın toplantısında, birinciliği beklediğini söyledi. Çağırıcı, tercihini Aydın veya İzmir fen lisesinden yana kullanacağını söyledi.

-ESKİŞEHİR-

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Atatürk Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlediği basın toplantısında, sınavda tam puan alan Gözde Berkil'i kutladı. Ceylan, OKS sonuçlarına göre Eskişehir'in Burdur'un ardından ikinci olduğunu söyledi.

İbrahim Ceylan, öğrencilerin iyi tercihler yapabilmeleri için okullardaki tüm rehber öğretmenleri görevlendirdiklerini bildirdi.

-AFYONKARAHİSAR-

Afyonkarahisar'da tam puan alan Özel Zafer Koleji öğrencilerinden Metehan Çekiç, mutluluğunu ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı. Çekiç, düzenli bir çalışma sonucu bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

- ESKİŞEHİR -

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavında 2005 yılında Türkiye birincisi olan Gözde Berkil, OKS'de de Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Gözde Berkil, işçi emeklisi babası Yavuz Berkil ve ev kadını annesi Gülseren Berkil ile sınav sonuçlarını Eskişehir Özel MAT-FKB Gelişim Okullarında takip etti.

Türkiye birincileri arasında olduğunu öğrenen Berkil ailesi ve okul yöneticileri büyük sevinç yaşadı.

Gözde Berkil, ailesiyle okulda gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu bir süreç geçirdiğini belirterek, ailesi, okulu ve kendisi için gurur verici bir başarı elde ettiğini kaydetti.

-ADIYAMAN-

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Mustafa Baba İlköğretim Okulu'ndan mezun olan Özgür Karabayır, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) elde ettiği birinciliği, ailesi ve öğretmenleriyle birlikte kutladı.

Sınavda sorulan 100 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaşan Karabayır, eğitim gördüğü dershaneye gelerek öğretmenleriyle mutluluğunu paylaştı.

Karabayır, burada yaptığı açıklamada, ''şu an çok mutluyum, öğretmenlerime, anneme, babama, herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Özgür Karabayır'ın sıcak demir ustası olan babası Mehmet Karabayır ise haberi alır almaz kıyafetleriyle dershaneye koştuğunu belirterek, ''ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Allah bu mutluluğu bütün babalara yaşatsın'' dedi.

-BİNGÖL-

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) 97 öğrenci ile birlikte tam puan alarak birinci olan Hacer Dinler, ''çalışmak değil planlı çalışmak önemli'' dedi.

Bingöl Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencisi Dinler, sınava hazırlandığı dershanede öğretmenleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, OKS'de derece beklediğini ancak tereddütlerinin de olduğunu söyledi.

Başarısında ailesinin çok büyük katkısının olduğunu ifade eden Dinler, ''ilk defa böyle büyük bir sınava girecektim. Dershanedeki öğretmenlerim nasıl çalışmam gerektiğini anlatıyorlardı. Öğretmenlerimin ve dershanenin katkılarıyla başarıyı yakaladım'' diye konuştu.

-MUŞ-

OKS'de Türkiye birincileri arasında yer alan Muş Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencisi Esmanur Fil ise başarının sırrının çok çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Fil, ziyaretine gittiği Vali Erdoğan Bektaş'ın makamında yaptığı açıklamada, fen lisesinde eğitimini sürdürüp doktor olmak istediğini belirtti.

Başarısında ailesinin katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Fil, ''Türkiye birincisi olduğum için çok mutluyum. Ailem, öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarımla birlikte bu mutluluğu paylaşmak, birinci olup Muş'u temsil etmek çok güzel bir duygu'' diye konuştu.

Vali Bektaş ise Esmanur'un bütün Muşlulara örnek olması gerektiğini belirterek, çalışan herkesin her zaman her alanda birinci olabileceğini kaydetti.

-DİYARBAKIR-

Diyarbakır Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Çubuk, başarısını okulda öğretmenleri ve ailesiyle birlikte kutladı.

Okulda düzenlenen törende mutluluğunu, öğretmenleri ve ailesiyle paylaşan Hüseyin Çubuk, planlı çalışarak başarılı olduğunu belirterek, ''vaktimi doğru kullandım. Sınava hazırlanırken kendimi hiç sıkmadım. Çok rahattım. Planlı çalışarak, başarılı oldum. Doktor olmayı istiyorum'' dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şeyhmus Ayan ise Türkiye birinciliğini paylaşan Hüseyin'in Diyarbakır'ın yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

-TOKAT-

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 500 tam puan alarak birinci olan 97 öğrenciden birisi de Tokat'tan çıktı.

Tokat Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Cihat Erbay, sonuçların açıklanmasının ardından babası Kayhan Erbay ve Selçuk Fen Dershanesi Müdürü Murat Küçük ile basın mensuplarının karşısına çıktı.

Erbay, ''sınavdan çıkınca böyle bir sonucu bekliyordum. Sonuç kesinleşince de çok mutlu oldum. 97 kişi arasına girdiğim için ayrıca mutluyum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber