CHP: Önemli görevlerde neden genç polisler var?

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, ''büyükelçilik ve konsolosluk gibi hassas noktalarda niçin genç ve tecrübesiz polislerin görevlendirildiğini'' sordu.

Öğüt, Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, çarşamba günü İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırı sonucunda 3 polisin şehit olduğunu anımsattı.

CHP li Öğüt, "Konsolosluk ve büyükelçilik gibi hassas noktaların korunmasında tecrübeli polislerimizin görev alması gerekirken, bu acı olay da göstermiştir ki henüz polis okullarından yeni mezun olan genç ve deneyimsiz polislerimiz hassas noktalarda görev yapmakta, tecrübesizlikleri nedeniyle hain saldırılara hedef olmaktadırlar" ifadesini kullandı.

Öğüt, Atalay'a şu soruları yöneltti:

* Büyükelçilik ve konsolosluklar 1'inci derecede hassas bölgeler sayıldığı için yeni mezun olmuş 14 günlük genç ve tecrübesiz polisleri niçin bu noktalarda görevlendirdiniz?

* Devlet Memuru Kanunu'na göre 1 yıl sonra asaleti tasdik olacak yeni mezun olan tecrübesiz gençlerimizi asaleti tasdik olmadan böyle hassas olan konsolosluk ve büyükelçiliklerde görevlendirme nedeniniz nedir?

* Şehit olan polislerimizin ailelerine ne gibi bir yardım yapacaksınız?

Saldırı

ABD Başkonsolosluğu önünde 9 Temmuz'da meydana gelen saldırı ve çıkan çatışmada, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görevli Nedim Çalık ile trafik polisleri Erdal Öztaş ve Mehmet Önder Saçmalıoğlu şehit olmuş; trafik polisi Osman Dağlı ile bir otomobil çekicisi sürücüsü Ferit Özcan yaralanmıştı.

Olayda, saldırganlardan, Bitlis-Ahlat nüfusuna kayıtlı Erhan Kargın (26), Iğdır merkez nüfusuna kayıtlı Bülent Çınar (23) ile açık kimliği henüz tespit edilemeyen Raif Topcıl ölü olarak ele geçirilmişti.

Olay yerinden kaçan 4'üncü saldırgan ise, 10 Temmuz'da yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber