İşsizler TTK'ya koştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DURMUŞ SEVİNDİK Zonguldak DHA

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 3 bin maden işçisi alınacağını açıklamasının ardından, Türkiye İş Kurumu Zonguldak Müdürlüğü'ne 10 günde 1800 kişi başvuru yaptı.

Kurum yetkilileri ise başvuruların TTK'ya yapılacağı konusunda işsizleri uyarıyorlar. İşsizler, uyarılara rağmen Türkiye İş Kurumu Zonguldak Müdürlüğü'ne başvurularını yapıyorlar. 1 Ocak - 30 Haziran 2008 tarihleri arasında 8 bin 224 kişinin iş bulmak umuduyla başvuru yaptığını hatırlatan Türkiye İş Kurumu Zonguldak Müdürü Cemal Yiğit şöyle dedi:

?Türkiye İş Kurumu'na yapılacak şu aşamalardaki kayıtlar TTK'nın talebinde kullanılmayacak. TTK'dan açıklama yapılmadan vatandaşlarımızın harekete geçmeleri kendileri için gereksiz zaman ve maddi kayba yol açar.?

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik ise yaptığı yazılı açıklamada, maden işçisi alımıyla ilgili olarak kurumlarına ve Türkiye İş Kurumu Zonguldak Müdürlüğü'ne çok sayıda kişinin müracaat ettiğini, başvuruların yoğunluğu nedeniyle zaman zaman kargaşa yaşandığını bildirdi.

Tarih belli değil

TTK'ya alınması düşünülen maden işçileriyle ilgili işlemlerin sürdürüldüğünü ifade eden Özçelik şöyle konuştu:

?İşlemler tamamlandığında alınacak işçilerin nitelikleri, başvuruların nereye ve ne şekilde yapılacağı, aday belirleme işlemleri ve sonuçları hakkında www.taskomuru.gov.tr adresinde duyurular yapılacak. İşe alımlarla ilgili duyurudan önce yapılacak müracaatlar geçerli kabul edilmeyecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber