12 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ÖSS VE YDS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Öğrenci Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı sonuçları bugün açıklanıyor. Sınavların sonuçlarına ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN EKREN VAN'DA EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ TOPLUYOR

-Doğu Anadolu Projesi için geniş bir bürokrat ekibi ile birlikte bölgeye gezi düzenleyecek olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısına başkanlık ediyor. (Saat: 10.00)

(İZLENİYOR)

-HALK, ERGENEKON'U KAPATMA DAVASININ RÖVANŞI OLARAK GÖRÜYOR

-Political Researcher isimli strateji geliştirme firması tarafından yapılan araştırma, ?Ergenekon soruşturmasını' AKP'ye açılan kapatma davasının rövanşı olarak görüldüğünü ortaya koyarken, AKP'nin yargıya baskı yaptığına inanıldığını da gözler önüne serdi.

-Araştırmaya katılanların sadece yüzde 38.9'u Türkiye'de şeriat tehlikesi olmadığına inandığını kaydederken, Türkiye'nin her geçen gün kötüye gittiğine inananların oranı ise yüzde 54.3'ü buluyor.

-CHP ?USULSÜZ HARCAMALARI? İNCELEMEYE ALDI

-CHP yönetimi, Anayasa Mahkemesi'nin ?usulsüz? harcamalar nedeniyle 980 bin YTL'nin Hazine'ye ödenmesine ilişkin kararının ardından harekete geçti. Yönetim, Genel Sayman Mustafa Özyürek başkanlığında bir komisyon oluşturarak, yapılan usulsüzlükleri mercek altında aldı. Siyasi Partiler Yasası'nın, ?Bir siyasî partinin bütün giderleri, o siyasi parti tüzelkişiliği adına yapılır? maddesine uyulmadığı için başı ağrıyan yönetim, bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin 1995 yılında yayınladığı genelgeye dikkat çekecek.

-Dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden imzası taşıyan genelgede, ?parti adına kesilmeyen fatura ya da benzeri gider belgelerinin, ancak parti yetkilisi tarafından o giderin parti tüzel kişiliği adına yapıldığını yazıp onaylanması durumunda kabul edilebilir? görüşüne yer veriliyor. Genelgede ayrıca, kasa fişlerinde ise böyle bir onaya gerek duyulmadığı ifade ediliyor.

-ANAYASA MAHKEMESİ'NDE GENELKURMAY TEDBİRLERİ

-Parti kapatma davaları ve üniversitelerde türbana izin veren anayasa değişikliğini iptal etmelerinin ardından kamuoyunun yakından takip ettiği Anayasa Mahkemesi üyeleri, Genelkurmay'ın uyguladığı güvenlik yöntemlerini yaşama geçirdi. Anayasa Mahkemesi'ne giden ziyaretçiler artık cep telefonlarını güvenliğe teslim etmek zorunda kalacak.

- ALIŞ VERİŞ MERKEZLERİNDEKİ SİGARA YASAĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

-Kapalı mekanlarda sigara içme yasağının uygulamaya girmesiyle birlikte alışveriş merkezlerinde bulunan kafe ve restoranların cirolarının düştüğü yönünde gelen tepkiler üzerine alışveriş merkezleri mercek altına alınacak. Cirolardaki düşüşün gerçek nedeni araştırılacak, gerekirse cafe ve restoranlarda Temmuz 2009'da başlayacak sigara yasağı öne çekilecek.

-Sigara yasağı ile ilgili yasal düzenlemenin mimarlarından Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, ?Alışveriş merkezlerindeki kafe ve restoranlardaki sıkıntı sigaradan mı yoksa mevsimsel nedenlerden mi kaynaklanıyor, bunu Dünya Sağlık Örgütü'nün de içinde bulunduğu iki bilimsel kurumun yapacağı bir çalışma ile araştıracağız? dedi.

-?SICAK PARA? HACMİ 76 MİLYAR DOLARA İNDİ

-Yabancı yatırımcıların Türkiye'de büyük bölümü Borsa ve DİBS'te tuttukları ve ?sıcak para? olarak adlandırılan portföylerinin büyüklüğü, ekonomik göstergelerde kötüleşme ve siyasi belirsizliğin arttığı Haziran ayında, 9.4 milyar dolar küçülerek 76.2 milyar dolara kadar geriledi.

-2007 sonu itibariyle 107 milyar dolar olan sıcak para hacminde bu yılın ilk yarısındaki net erime 30.9 milyar dolara ulaştı.

-YAPI VE KREDİ ÖDENMİŞ SERMAYESİNİ 4.3 MİLYAR YTL'YE ÇIKARACAK

-Sermaye Piyasası Kurulu, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ile birlikte 10 şirketin sermaye artırımını kayda aldı. Yapı ve Kredi Bankası ödenmiş sermayesini 920 milyon YTL bedelli artırımla 4.3 milyar YTL'ye çıkaracak.

-KAZ DAĞI ALTIN DOSYALARINA BAKANLAR KURULU ŞERHİ DÜŞÜLECEK

-Enerji Bakanlığı, Kaz Dağı Milli Parkı ve mücavirindeki altın arama sahaların dosyalarına, ?Kaz Dağı Milli Parkı içinde yer almaktadır, üretim yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı gerekmektedir? şerhi düşülmesine karar verdi.

-Bölgenin içme suyunun kirlenmesine karşı altın arayan şirketlerin uyarılması kararı alan Bakanlık, altın arama ve üretim faaliyetlerinin düzenli olarak denetlenmesi için Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne talimat verdi. Altın arama aşamasında siyanür kullanımının olmadığını kayıt altına alan Bakanlık, kaygıların giderilmesi için halkın aydınlatılması gerektiği sonucuna da vardı.

-VELİLERDEN MEB'E ?AF' TALEBİ

-Her gün yüzlerce veli, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavının erken yapılması nedeniyle çocuklarının mağdur olduğunu belirterek, sınavın Ağustos ya da Eylül ayında yeniden yapılmasını istiyor.

-GÜNEŞE KORUMASIZ BAKMAK KÖR EDİYOR

-TÜBİTAK uzmanları, sağlık için önemli bir yere sahip olan güneş ışınlarının bazı zararlarına da dikkati çekiyor. Güneşin zararlı etkileri arasında, güneş yanıkları, cilt kanseri ile vücudun sıvı mineral dengesindeki bozukluklar gelirken, ışınlar göz sağlığını da olumsuz etkiliyor.

-Güneşe korunmasız olarak uzun süre bakmak katarakt ve görme kayıplarına yol açabiliyor. Güneşin şiddetli ısı etkisine bağlı olarak güneş çarpması, şuur kaybı, felç, kalp krizi ve ölüm de görülebiliyor.

-İSTANBUL CAZ FESTİVALİ NİNA SİMONE'Yİ ANACAK

-?15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali?, 15 Temmuz Salı akşamı ?Sing the Truth? konseriyle ölümünün 5. yıldönümünde Nina Simone'u anacak. Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşecek konserde Nina Simone'un senelerce birlikte çalıştığı grubu ?The Nina Simone Band? orijinal orkestra üyeleriyle, dört büyük caz vokalistine eşlik edecek.

-BALE BODRUM'DAN İZLENECEK

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?6. Bodrum Uluslararası Bale Festivali?, bu yıl 15-29 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak. Tarih, doğa ve kültürün aynı potada eridiği, Türkiye'nin turizm gözdesi Bodrum'da gerçekleştirilecek festival, evrensel sanat anlayışını koruyan, kaliteden ödün vermeyen anlayışıyla genç yaşına rağmen Bodrumlu sanatseverlerin ve turistlerin gözdesi olacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber