Yüksekova'da aşiret kavgası; 1'i polis 4 yaralı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamit ERKUT- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA (Hakkari),(DHA)

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde kahvede başlayan tartışma 2 aşiretin mensupları arasında silahlı kavgaya dönüştü. Olay'da 1 polis memuru ile kavga eden taraflardan 3 kişi yaralandı.

İlçe merkezindeki bir kahvede dün Oramar ve Diri aşireti mensubu iki kişi arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, bugün iki aşiret mensuplarının kavgasına dönüştü. Yüksekova Lisesi'nde öğretmen olan Oramar aşireti mensubu Zeki Karay ile kardeşi Sıddık Karay , bugün saat 14.30 sıralarında evinden çıkıp çarşı merkezine gelirken Hastane Kavşağı'nda, Diri aşireti mensuplarının silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateş sonucu yaralanan Zeki Karay ile kardeşi Sıddık Karay, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahaleden sonra Van'a sevk edildi.

Zeki ve Sıddık Karay'ın saldırıya uğradığını duyan Oramar aşireti mensupları ileDiri aşireti mensupları Özgürlük Meydanı'nda kavgaya tutuştu. İki taraftan yaklaşık 150 kişi, taş ve sopalarla kavga ederken bazıları da silah kullandı. Kavgayı ayırmak için çaba sarkfeden polislerden biri, ayağından kurşunla yaralandı. Kavga edenlerden henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi de yine kurşunla yaralandı.

Olayların daha da büyümemesi için polis havaya uyarı ateşi açarken, yaralılar Yüksekova Devlet Hastansine kaldırıldı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, aşiretin önde gelenlerini devreye soktu. Kavga eden taraflar bir süre sonra meydandan ayrıldı.

Yüksekova'da iki aşiret arasındaki kavganın neden olduğu gerginlik devam ederken, güvenlikg üçleri yoğun önlem aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber