14 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-İDDİANAME AÇIKLANIYOR

-İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Pekgüzel, Nihat Taşkın tarafından hazırlanan ve yaklaşık 2 bin 500 sayfayı bulması beklenen Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklanıyor. (Saat: 11.00)

-BAKANLAR KURULU

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Toplantıda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 11.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. (Saat: 18.00)

-GÜL TÜRMEN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski Yargıcı ve emekli Büyükelçi Rıza Türmen Çankaya Köşkü'ndeki yemekte bir araya geliyor. (Saat: 13.00)

-ŞENER'İN YENİ KİTABININ TANITIM TOPLANTISI

-Geçtiğimiz günlerde AKP ile yollarını ayıran eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in ?Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması-Yayımlanan İlk Bütçeler? isimli kitabının basın tanıtım toplantısı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılıyor. (Saat: 11.30)

-REAL HİPERMARKETLERİ'NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ PERAKENDE SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRECEK

-Real Hipermarketleri Genel Müdürlüğüne atanan Kubilay Özerkan Türk perakende sektörü hakkındaki değerlendirmelerini aktaracak. (Saat: 11.00)

-KURUMLARA BORÇLU OLAN BELEDİYELERİN TEMİNAT GÖSTERMESİ HALİNDE HACİZLERİ KALKACAK

-AKP, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşları arasında alacakların tahsisi için kolaylık getiren yasa teklifi hazırladı. Teklifle; kamu kurum ve kuruluşlara borçlu olan belediyeler, teminat göstermesi halinde icralık olmayacak ve faaliyetlerine devam edebilecek.

-ANADOLU LİSELERİ ÖĞRETMENLİĞİ SINAVINDA ?YANLIŞ SORU? İDDİASI

-Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ve Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı'nda iki sorunun yanlış olduğu iddia edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı, soruları incelemeye aldı.

-SAĞLIK BAKANLIĞI KURA İLE 246 DİŞHEKİMİ ALACAK

-Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli çalıştırmak üzere 246 diş hekimi alacak. Bakanlık alınacak diş hekimlerini kura ile belirleyecek.

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında hizmet veren sağlık birimleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere kura ile toplam 246 diş hekimi alacak.

-TÜP BEBEK TEDAVİSİNİN İHMAL EDİLEN YÖNÜ: ?ÇİFTLERİN PSİKOLOJİSİ?

-Türkiye'de ilk tüp bebek uygulamasını gerçekleştiren isimler arasında yer alan Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, kısırlık olarak bilinen ?infertilite?nin tedavisi sırasında anne baba adaylarına verilecek psikolojik danışmanlığın, tüp bebekteki başarı oranlarına ve aile ilişkilerine etkili olduğunu söyledi.

-Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, infertilitenin tüm toplumlar için bir kriz durum olduğunu söyleyerek, ?Bu durum, yalnızca infertil çifti değil, tüm aileyi derinden sarsan bir aile krizi olarak ortaya çıkmaktadır. Kriz iyi yönetilemezse, aile bağları zedelenmektedir. Tüp bebek tedavisi ise, kısır bir çiftin karşısına çıkan son seçenek oluşundan dolayı ayrıcalıklı bir öneme sahiptir. Bu yönüyle tüp bebek tedavisindeki çiftlerin tedavinin daha ilk basamağı olan tanı koyma aşamasında psikolojik destek almaya başlamasını tavsiye ediyoruz? dedi.

-?ŞEYLERİN YENİ DÜZENİ? 2. SİNOP BİANELİ, 19 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

-"Sinopale 2. Uluslararası Sinop Bienali", açık ve kapalı alanlarda dünyaca ünlü sanatçıların sergileri, atölye çalışmaları ve interaktif etkinliklerle 16 Ağustos'ta başlayacak, 5 Eylül'de sona erecek. Avrupa Kültür Derneği ve Sinop Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Melih Görgün'ün üstlendiği "Sinopale 2" programının bu yılki teması ise "Şeylerin Yeni Düzeni." İzleyenleri mekanların da etkisiyle farklı fikirlere yöneltecek etkinlikler, Tarihi Sinop Kalesi, eski Tekel binası, Balatlar Kilisesi ve Pervane Medresesi El Sanatları çarşısı gibi şehrin kent belleğini oluşturan bölgelerinde gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber