AKP'yi bırakan Şener, profesörlüğe yükseldi

Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni parti kurmak amacıyla çalışmalara başlayan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ?Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması-Yayımlanan İlk Bütçeler? isimli kitabını tanıttı. Akademik kariyerini doçentlikten profesörlüğe yükselten Şener, bugün itibariyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki (ETÜ) görevinden de ayrıldı.

Son seçimlerde AKP'den aday olmayarak aktif siyasete ara veren ve TOBB ETÜ'de akademik çalışmalara yönelen Abdüllatif Şener, bir yıllık sözleşme imzaladığı TOBB ETÜ'de yürüttüğü öğretim üyeliği görevini ve akademik çalışmalarına son kitabı ile son noktayı koydu. Şener, TOBB ETÜ'de ?Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması-Yayımlanan İlk Bütçeler? isimli kitabının tanıtım toplantısını yaptı. Söz konusu kitap ile akademik kariyerini doçentlikten profesörlüğe yükseltecek olan Şener, artık profesör siyasetçiler arasında yer alacak.

Son bir yılda ulusal hakemli dergilerde 2 makalesinin yayınlandığını, uluslararası toplantılarda da 2 bildirisinin bulunduğunu belirten Şener, tamamlanan fakat bastırmadığı 1 makale bulunduğunu söyledi. Son 2 ayda 4 kitap çalışmasında yer aldığını söyleyen Şener, ?Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması-Yayımlanan İlk Bütçeler? isimli kitabının yanı sıra bir kitabının ikinci baskısının yapıldığını, 3. olarak bir arkadaşının kendisiyle ilgili bir kitap yazdığını anlattı. Şener, son olarak yaptığı kitap çalışmasının ise dün gece 02.30 itibariyle bittiğini belirterek, kitabın bir gazeteci ile söyleşiye dayandığını bildirdi. Şener, parti çalışmaları amacıyla bir yıl önce sözleşme yaptığı TOBB ETÜ ile sözleşmeyi uzatmayacaklarını, bugün itibariyle akademik görevinin bittiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber