Görme engelli öğrencinin ÖSS başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kumluca Anadolu Lisesi öğrencisi görme engelli Fatih Ümit Çetin, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Eşit Ağırlık-2 (EA) puan türünde Türkiye 23'üncüsü oldu.

Çetin, disiplinli çalışması, ailesi, okul öğretmenleri ve yedi yıldır aralıksız devam ettiği dershane öğretmenlerinin, başarısında büyük rolü olduğunu söyledi.

Doğuştan görme engelli olduğunu ve sadece yüzde 10 oranında görebildiğini anlatan Çetin, bilgisayarında özel bir program sayesinde okuma ve yazma işini gerçekleştirdiğini dile getirdi. Derslerde not tutmadığını, öğretmenlerin anlattıklarını dinlediğini, evde de babasının, kitapları okuduğunu ve kendisinin dinlediğini belirten Çetin, "Okuyacağım üniversiteyi de iyi dereceyle bitirerek iyi bir iş sahibi olarak topluma daha da faydalı olmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Fatih Ümit'le aynı kaderi paylaşan, görme özürlü ablası Dilek Çetin de, Ankara Hukuk Fakültesini birincilikle bitirdiğini ve Finike Orman İşletme Müdürlüğünde avukat olarak çalıştığını söyledi.

Kardeşine her zaman destek olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirten Dilek Çetin, "Ona hayatı boyunca attığı her adımda destek ve yardımcı olmaya devam edeceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber