2008 yılı programı değişti. DPT bazı konularda devre dışı bırakıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değiştirilmiştir. Değişiklik ile DPT'nin bazı konularda devre dışı bırakılmıştır.

1- Önceki düzenlemede Maliyeti 5 milyon YTL.nin üzerinde olan yer değişilikleri DPT veya YPK tarafından karara bağlanırken yeni değişikliğe göre buna kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanın onayıyla, üniversitelerde Milli Eğitim Bakanının onayıyla karar verilecektir.

2- Önceki düzenlemede Maliyeti 100 milyon YTL. ye kadar olan projelerdeki Karakteristik ve süre değişiklikleri Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca, maliyeti bunun üzerinde olan projelerde ise Yüksek Planlama Kurulu karar vermekteydi. Yeni düzenlemeye göre, Projelerde ek maliyet gerektirmeyen karakteristik ve süre değişiklikleri, kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanın onayıyla, üniversitelerde Milli Eğitim Bakanının onayıyla karara bağlanacak, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi verilecektir.

3- Ödenek aktarmalarında daha önce DPT'nin onayı gerekiyordu. Yeni düzenlemeye göre, ek ödenek gerektirmeyen aktarma işlemleri ilgili bakanın, üniversitelerde Milli Eğitim Bakanının onayıyla karara bağlanacak, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi verilecektir.

4- Ek ödenek tahsisleri toplamında miktar 3 milyon YTL'den 10 milyon YTL'ye çıkarılmıştır. Bütçe kaynaklarından yapılacak toplamı 10 milyon YTL. yi geçmeyen ek ödenek tahsisleri Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu bakan onayıyla, bütçe kaynaklarından proje bazında toplam 10 milyon YTL. yi aşan ek ödenek tahsisleri ise Yüksek Planlama Kurulu onayıyla karara bağlanacaktır.

5- Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının yatırım ve finansman programlarının revize edilmesindeki DPT yetkisi kaldırılmıştır. Revize halinde, proje bazındaki revizyonları ilgili bakanın onayı ile yapılacaktır.

16 TEMMUZ 2008 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN DÜZENLEME

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2008/13862

Yüksek Planlama Kurulunun 23/6/2008 tarihli ve 2008/28 sayılı Raporu ile Bakanlar Kurulu'na sunulan ekli ?2008 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar?ın kabulü; 540 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 23/6/2008 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI

2008 YILI PROGRAMININ UYGULANMASI, KOORDİNASYONU VE İZLENMESİNE DAİR KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR

MADDE 1 ? 15/10/2007 tarihli ve 2007/12701 sayılı Kararnamenin eki "2008 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar"ın 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri, (d) bendinin "Ödenek değişiklikleri;" ibaresinden sonra gelen birinci ve üçüncü paragrafı ile (k) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Projelerde yer değişiklikleri, kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanın onayıyla, üniversitelerde Milli Eğitim Bakanının onayıyla karara bağlanır. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi verilir.

b) Projelerde ek maliyet gerektirmeyen karakteristik ve süre değişiklikleri, kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanın onayıyla, üniversitelerde Milli Eğitim Bakanının onayıyla karara bağlanır. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi verilir."

"- Ek ödenek gerektirmeyen aktarma işlemleri ilgili bakanın, üniversitelerde Milli Eğitim Bakanının onayıyla karara bağlanır. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi verilir."

"- Bütçe kaynaklarından yapılacak toplamı 10 milyon YTL. yi geçmeyen ek ödenek tahsisleri Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu bakan onayıyla, bütçe kaynaklarından proje bazında toplam 10 milyon YTL. yi aşan ek ödenek tahsisleri ise Yüksek Planlama Kurulu onayıyla karara bağlanır. Bu limit toplulaştırılmış projelerde alt proje bazında uygulanır."

"k) Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının yatırım ve finansman programlarının revize edilmesi halinde, proje bazındaki revizyonları ilgili bakanın onayı ile yapılır."


ESKİ HÜKÜMLER

Proje parametrelerinde yıl içinde yapılacak değişiklikler
MADDE 7 - (1) 2008 Yılı Programında yer alan projelerin yer, süre, karakteristik, proje maliyeti ve ödeneğinde yıl içinde yapılacak değişikliklerde aşağıdaki hükümlere uyulur:

a) Yer değişiklikleri;

- Maliyeti 5 milyon YTL. ye kadar olan projelerde aynı il sınırları içinde kalan yer değişiklikleri; Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi vermek kaydıyla kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanın, üniversitelerde rektörün onayıyla,

- Maliyeti 5 milyon YTL. ye kadar olan projelerde il bazındaki yer değişikliği talepleri ile maliyeti 5 milyon YTL. yi aşan projelerde aynı il sınırları içindeki yer değişikliği talepleri Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca,

- Maliyeti 5 milyon YTL. yi aşan projelerde il bazındaki yer değişikliği talepleri Yüksek Planlama Kurulunca,

karara bağlanır.

b) Karakteristik ve süre değişiklikleri;

- Maliyeti 100 milyon YTL. ye kadar olan projelerde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca,

- Maliyeti bunun üzerinde olan projelerde Yüksek Planlama Kurulunca,

karara bağlanır.

d) Ödenek değişiklikleri;

- Geçmiş yıllarda başlatılmış olup, 2008 yılı içinde bitecek projeler ile teknolojik araştırma projelerinin ödeneklerinden diğer projelere aktarma yapılmaması kaydıyla yıllık projeler de dahil olmak üzere; ödenek ilave edilecek projenin başlangıç ödeneğinin yüzde 20'sine veya 1 milyon YTL. ye kadar ödenek aktarmaları Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bilgi vermek kaydıyla kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakan, üniversitelerde ise rektör onayıyla yapılır. Aynı sektör kapsamında yer alan projelerde ise, üniversiteler hariç olmak üzere bu oran yüzde 50 olarak uygulanır. Bunun haricindeki her türlü ödenek aktarması Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca sonuçlandırılır.

- Bütçe kaynaklarından Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca proje bazında yapılacak ek ödenek tahsisleri toplamı 3 milyon YTL. yi (6 ncı madde kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından karara bağlanan afet projelerinde 5 milyon YTL) geçemez. Bütçe kaynaklarından proje bazında toplam 3 milyon YTL. yi aşan ek ödenek tahsisleri Yüksek Planlama Kurulunca karara bağlanır. Bu limit toplulaştırılmış projelerde alt proje bazında uygulanır.

k) Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının yatırım ve finansman programlarının revize edilmesi halinde, proje bazındaki revizyonlar bu maddedeki limitlere göre Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca veya Yüksek Planlama Kurulunca karara bağlanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber