Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji uyardı: 1 saat içerisinde sağanak yağış bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, 1 saat içerisinde Çerkezköy ve Büyükçekmece çevrelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan meteorolojik uyarıda, Tekirdağ'ın doğusunda bulunan yağışlı hava kütlesinin gelişerek, 1 saat içerisinde Çerkezköy ve Büyükçekmece çevrelerinde kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, yıldırım, su baskını, dolu gibi meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojik uyarıda, ayrıca Çatalca ve Silivri çevrelerinde, 30-40 dakikalık periyotta etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış ve dolu beklendiği de bildirildi.


Sıcak hava dalgası iç ve doğu kesimlerde etkisini daha da artırırken, Marmara'da ise bugün hava serinlemeye başladı.

- İstanbul'da bugün esen karayel havayı serinletirken, sağanak yağmura neden olacak, yağmur akşam ve gece kuvvetli yağabilir. Yarın da hava serin ve sabah saatlerinde yağmurlu olacak. Cumadan itibaren ise yeniden ısınma var. Ankara yaz başından bu yana ki en sıcak günü yaşıyor. Zorunlu olmadıkça güneşe çıkılmamalı. İzmir'de bu iki gün kuvvetli esecek rüzgar serinlik verecek. Bursa yağmurlu, Adana bugün çok daha sıcak ve nemli. Gölgede İstanbul 27, Ankara 37, İzmir 33, Bursa 30, Adana 38 derece.

Marmara'da bugün sıcaklık düne göre yaklaşık 8 derece birden düştü, bölgede yaşayanlar su baskınlarına karşı dikkatli olmalılar. Sabah Trakya'da görülen sağanak yağmur, öğleden sonra İstanbul, Sakarya ve Bursa'ya kadar ilerleyecek. yağmur akşam ve gece yağmur kuvvetlenecek ve yarın sabah da devam edebilir. Yağışlar havayı serinletse de, Cumadan itibaren yeniden ısınacak. Bugün Edirne 27, Çanakkale 29, Kocaeli 28 dereceye iniyor.

İç Anadolu Bölgesi yaz başından beri en sıcak günü yaşıyor. 40 dereceye yaklaşan sıcaklıklar nedeniyle bugün güneşte fazla kalınmamalı. Akşama doğru Eskişehir'de sağanak yağmur da görülebilir. Perşembe günü sıcaklıkta düşüş beklense de hafta sonu çok sıcak geçecek. Konya 36, Eskişehir 35, Sivas 34 derece.

Ege Bölgesi'nde bu iki gün rüzgar kuvvetli eserek serinlik verecek. Çeşme-Bodrum açıklarında rüzgar fırtına hızına yakın esiyor. Denizciler dikkatli olmalı. Denizli ve Afyon çevresinde sıcaklık bugün de 40 dereceyi geçiyor. Yarın sıcaklıkta biraz düşüş yaşansa da hafta sonu yine çok sıcak geçecek. Denizli 41, Muğla 36, Kütahya 35 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde nem oranı artıyor, bugün Mersin ve Adana'da hava çok daha sıcak ve nemli. Hissedilen sıcaklık gölgede dahi 45 dereceyi geçiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı sıcaklar etkili olmaya başladı. Yarın sıcaklık Şanlıurfa'da 45 dereceyi geçebilir. Antalya 38, Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı sıcaklar etkili olmaya başladı. yer yer 40 dereceyi geçecek sıcaklık, haftasonuna kadar kalacak. Bugün Erzurum 27, Malatya 36, Van 25 derece.

Batı Karadeniz'de bu akşam ve yarın başta Bolu-Zonguldak-Kastamonu arasında sağanak yağmurlar olacak. Gece yağmur kuvvetli yağabilir. Yarın hava serin olacak. Bölgenin doğusunda ise yüksek nemin ve sıcaklığın etkisi ile sıcaklık 40 dereceye yakın hissediliyor. Trabzon 31, Samsun ve Bolu 32 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber