ÖSYM, beceremediği KPSS yerleştirmeleri işinden çekilmek istiyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdal Aydın'ın yazısı ü

ÖSYM yerleştirmelerde 3 grubu mağdur etti

KPSS yerleştirmeleri ile ilgili olarak okurlardan gelen mailler, ÖSYM gibi sınav konusunda uzmanlaşmış bir kurumun neden hala nitelik kontrolu yapmamasındaki ısrarların sebebini soruyor. ÖSYM'nin ısrar sebebini Başbakanlık'taki arkadaşlara sorduğumda onlarında bu soruya cevap veremediklerini gördüm. Ancak ÖSYM yetkilileri, artık kendi branş alanı dışında olan memur yerleştirmelerinden çekilmek istediğini ve ihtisaslaştığı sınav konularına dönmek istediği görüşlerini sıklıkla dile getiriyor.

Hepimiz mağduruz

Ortada nitelik kontrolu yapılmamasından dolayı ciddi bir mağduriyet sorunu var. Burada 3 ayrı grup mağdur oluyor. İlk grup mağdur; kaynağında kontrol yapılmadığı için kadro hakkı olduğu halde işsiz kalıyorlar ve mahkeme sürecini bekliyorlar.

İkinci grup ise yerleşti göründüğü halde niteliğine uygun kadroya atanamayan istemediği işe yerleşen kısmi mağdurlar.

3. ve en önemli grup ise tüm vatandaşlar. ÖSYM'nin yerleştirme yapmamasından dolayı, ya da yanlış atamadan dolayı gerekli hizmeti alamayan vatandaş da mağdur oluyor.

Ne yapılması lazım...

Geçmiş yazılarımda dasöyledim. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğim. ÖSYM sınav konusunda kendini ispatlamış güzide birkurumumuz. Bu kurumu yıpratmamak lazım. KPSS sınavlarını ÖSYM yapsın, fakat memur yerleştirmelerini ise memur hukuku alanında uzmanlaşmış bir kurum yapsın. Bunu söylerken kafadan atmıyorum. Belli bir tecrübe ve gözleme dayanarak söylüyorum. Yaklaşık 2.5 milyonu ilgilendiren KPSS yerleştirmelerine bir el atmanın, akil insanların bu meseleyi masaya yatırmasının zamanı çoktan gelmedi mi? Lütfen 2.5 milyon insan adına bir şeyler yapalım. Şimdi harekete geçme zamanı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber