Kaymakam tamam kaymakamlık yok

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un 8 yeni ilçesine kaymakam ataması yapıldı. Ancak kaymakamlık binaları bitirilemeyince yeni kaymakamlar geçici binalara yerleşti

Burcu PURTUL-Çağdaş ULUS

TBMM'DE 6 Mart'ta kabul edilen ?Belediyeler Kanun' ile İstanbul'-da yeni oluşturulan 8 ilçeyle ilgili hazırlıklar sürdürülüyor. İçişleri Bakanlığı, yeni ilçeler Ataşehir, Başakşehir, Çekmeköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Sancaktepe, Arnavutköy ve Sultangazi'ye kaymakam atadı. Valilik de nüfus, mal, tarım, tapu, özel idare, milli eğitim müdürleri ve müftü görevlendirdi. Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü ve Sultangazi'ye emniyet müdürü atandı. Yeni ilçelere şu ana kadar 147 kadro dağıtıldı.

Bir odada hizmet

Yeni ilçelere atamaların çoğu yapıldı ancak kaymakamlık binaları tamamlanamadı. En zor durumdaki Arnavutköy Kaymakamlığı. Arnavutköy Belediyesi'ne bağlı Aras şirketinin bir odasına yerleşti.

Ataşehir Kaymakamlığı ise Kadıköy Kozyatağı'ndaki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nin bahçesinde 5 katlı binada çalışmaya başladı. Bina tahsisi için yazışmaların sürdüğünü belirten Kaymakam Turgut Çelenkoğlu ?10 gündür görev başındayız. Müdürlerimiz atandı, alt kadroyu bekliyoruz. Tüm bu işlemlerin bir aya kadar tamamlanmasından sonra faaliyete geçeceğiz? dedi.

Sancaktepe Kaymakamlığı da geçici olarak Samandıra Belediyesi Kültür Merkezi'nin 2. katında faaliyet gösteriyor. Kaba inşaatı biten yeni kaymakamlık binasının 15-20 günde tamamlanması bekleniyor.

Başakşehir Kaymakamlığı, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'n-da Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenyurt ve Sultangazi Kaymakamlıkları ise belediyelere ait binalarda geçici olarak hizmet veriyor. Yeni kaymakamlar 1-2 aya kadar ya kendilerine ait bina inşaatının tamamlanmasını ya da kaymakamlık olarak kullanacakları bina tahsis edilmesini bekliyor.

SANCAKTEPE KAYMAKAMLIĞI TAMAMLANAMADI

Yeni atanan Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, inşaatı devam eden kaymakamlık binası tamamlanana kadar Samandıra Belediyesi Kültür Merkezi binasına yerleşmek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber