Ege Üniversitesi'nden tercih robotu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 11:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ÖSS'ye girerek eline puanları ve başarı sırası bilgisi gelen öğrencilere internet üzerinden ulaşabilecekleri tercih robotu programı hazırlandı. Söz konusu tercih robotu sayesinde öğrencilerin aldıkları puanla Ege Üniversitesi'nin hangi bölümlerine yerleşebilecekleri hakkında bilgi sahibi olabilecek. Ege Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire

Başkanı Rahmi Çevik, "Öğrenciler bu programı çalıştırdıklarında lisans veyaönlisans programlarından hangisini tercih edeceklerse aldıkları puanı veya başarısı sırasını belirterek hangi fakülte veya yüksekokula girebileceklerini liste olarak görebiliyorlar" dedi.

Ege Üniversitesi'nin www.ege.edu.tr internet adresinden tercih robotuna ulaşılabildiğini kaydeden Rahmi Çevik, "Hazırlanan tercih robotunda yüzdelik dilim, öğrencinin almış olduğu puan ve başarı sırası ayrıntılı olarak görülmekte. Adaylar almış oldukları puanı ya da başarı sırasını girerek fakülte ve hangi bölümlerin geçen seneki taban puanları ile yüzdelik dilim ve başarısı sırasına ulaşabilecek.

Öğrencilerimizin tercih yaparken karşılaşabilecekleri sorunlarla ilgili yardımcı olmak amacıyla bir danışma hattı oluşturduk. Danışma hattına öğrenciler 342 57 50 ve 342 59 34 nolu telefonlardan ulaşabilecekler" diye konuştu. Ege Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksekokullara bu yıl yeni kayıtla 12 binin üzerinde öğrenci alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber