Adalet Bakanlığı'nda görev değişimi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Temmuz 2008 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın yerine, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul arkadaşı olan Ahmet Kahraman atandı.

Kahraman, yeni göreviyle ilgili, "Zor bir vazife üstlendiğimin bilincindeyim. Bu devlete, bu memlekete hizmet etmek gurur verici." dedi. 5 yıldır yürüttüğü müsteşarlık görevinden bakanlık yüksek müşavirliğine atanan Kasırga'nın, Yargıtay'a üye seçilmesinin gündeme geldiği, ancak başka bir görevde yer almayı tercih ettiği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, 5 yıldır yürüttüğü müsteşarlık görevinden bakanlık yüksek müşavirliğine atandı. Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yer alan atama kararnamesine göre, Kasırga'dan boşalan müsteşarlığa Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Kahraman, getirildi. Kahraman yeni göreviyle ilgili, "Zor bir görev üstlendiğimin bilincindeyim. Bu devlete, bu memlekete hizmet etmek gurur verici." dedi.

Görevinden ayrılan Kasırga'nın Yargıtay'a üye seçilmesinin gündeme geldiği, ancak başka bir görevde yer almayı tercih ettiği öğrenildi. Kasırga'nın Başbakanlık başdanışmanı görevine getirileceği veya üst kurullardan birine atanabileceği öne sürüldü.

Yeni müsteşar Kahraman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul arkadaşı. Daha önce de personel genel müdür Yardımcılığı yapan Kahraman, İzmir Menemen doğumlu. Hukuk fakültesinden 1978'de mezun oldu. 1980 yılında Lice hâkim yardımcısı olarak göreve başladı, savcılık ve hakimlik yaptı. 1990 yılından itibaren Adalet Bakanlığı'nın birimlerinde tetkik hakimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı yapan Kahraman, 2000 yılında Ankara hâkimliğine atandı. Şubat 2008'den itibaren müsteşar yardımcılığına tayin edildi.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıçlığı görevinde bulunan Ahmet Kahraman, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarına da baktı. Kahraman, Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerle Başbakan Erdoğan'a hakaret eden Fethi Dördüncü'yü 10 bin YTL tazminata mahkûm etmişti. Gazeteci Tuncay Özkan'ın sunduğu Politika Durağı adlı programda Başbakan'a hakaret edildiği iddiasıyla açılan davayı ise reddetmişti.

Metin Arslan, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber