Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yazın en sıcak günlerini yaşıyor. İç ve doğu kesimlerde sıcaklık bugün biraz daha artarak 40 dereye yaklaşacak. Batı kesimlerde ise yarından itibaren biraz serinleme bekleniyor.

İSTANBUL - İstanbul'da bugünlerde nem oranı çok yüksek, özellikle geceleri yüzde 85'e kadar çıkıyor. Sıcaklık da 35 dereceye yükselecek. İstanbullular yarın rüzgarın karayele dönmesi ile biraz serinleyecek, bulutlanma da artabilir. Ankaralılar güneşe çıkarken daha dikkatli olmalı, yazın en sıcak günleri yaşanıyor, Cuma günü sıcaklık da biraz düşüş olacak. İzmir bugün her zamankinden daha bunaltıcı, rüzgar zayıf ve lodostan esecek, hissedilen sıcaklık gölgede 40 dereceyi buluyor. Bursa'da sıcaklık 37 dereceyi görürken, Adana artan nem oranı nedeniyle çok daha bunaltıcı. Gölgede İstanbul 35, Ankara 38, İzmir 34, Bursa 37, Adana 36 derece.

Balkanlar'daki yağışlı sistemin etkisi ile Marmara'da bugünlerde nem oranı arttı, sıcaklık da ortalama 35 ila 37 derece arasında seyrediyor. Rüzgar fazla sert değil, güneşte fazla kalınmamalı. Yarın ise karayelden esecek rüzgar havayı serinletirken, Çanakkale ve Trakya'ya hafif yaz yağmurları bırakabilir. Bugün Edirne ve Kocaeli 35, Balıkesir 37 dereceye çıkıyor.

İç Anadolu'da lodostan esecek rüzgar, yazın en sıcak günlerini yaşatıyor, öğle saatlerinde güneşe çıkmamaya özen gösterilmeli. Bu iki gün Ankara'dan Kayseri'ye kadar sıcaklık 37-39 dereceye çıkacak, Cuma'dan itibarense 4-5 derece düşüş bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde rüzgar yazın başından beri ilk defa lodostan esiyor, bu nedenle bugün hava çok daha bunaltıcı ve nemli, bu hava koşulları özellikli kalp, astım ve migren hastalarını olumsuz etkileyebilir. Sıcaklık Denizli ve Aydın'da gölgede 40 dereceyi aşıyor. Perşembe'den itibaren sıcaklık da normale doğru düşüş başlayacak ve rüzgar da kıyılarda sert eserek serinlik verebilecek. Denizli 40, Muğla 37, Kütahya 36 derece.

Akdeniz Bölgesi bugünden itibaren çok daha sıcak. Önümüzdeki 3-4 gün lodos çok daha nemli ve bunaltıcı bir hava yaratacak, hissedilen sıcaklık 45 dereceyi buluyor. Güneydoğu'da 40 dereceyi aşan sıcaklar hafta boyu devam edecek. Bugün Antalya 38, Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu genelinde hava sıcak, ancak nem oranı düşük. Elazığ ve Malatya'da sıcaklık 40 dereceyi buluyor. Bugün Erzurum-Kars-Ardahan arasında yaz yağmuru görülebilir. Yarın ise daha sıcak geçecek. Bugün Erzurum 31, Malatya 39, Van 29 derece.

Karadeniz Bölgesi hızla ısınıyor. Bugün Bolu 36 dereceyi görecek. Özellikle Doğu Karadenizliler dikkatli olmalı. Sıcaklık 35 dereceye doğru çıkıyor, bu kesimde yüzde 60'ları bulan nem oranı nedeniyle hissedilen 40 dereceyi de aşacak. Bolu-Kastamonu arasında ise Cuma günü serinleme bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber