Şimşek: İşsizlik oranı yüzde 9,6

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de işsizlik oranının halen yüzde 9,6 oranında olduğunu, bu oranın uzun dönemde azalacağını söyledi.

Bakan Şimşek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, işsizlik sorununun Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu, istihdamı arttırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Şimşek, "Bunun için sosyal güvenlik primlerini kaldırdık. Şirketlerin daha rekabetçi olabilmesi için 5 puanlık prim indirimi yaptık. Ülke genelinde kalifiye eleman açığını kapatmak için bir takım programları da uygulamaya başladık. İstihdamın üzerindeki yükleri aşağıya çekiyoruz, istihdamı teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin Sosyal Güvenlik Reformu'nu yaparak önemli bir adım attığına işaret eden Bakan Şimşek, "Bu yasa ile Türkiye'de, 18 yaşına kadar olan tüm vatandaşlarımız, sosyal güvenlik sistemi içine girdi ve genel sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanına kavuştu. Vatandaşlarımız, devletin yatırdığı primlerde gerek kamu, gerekse de özel sektördeki sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Bu çok önemli, dünyanın bir çok ülkesinde bu yok" dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtarılması için de önemli çalışmalar yaptıklarına vurgu yaparak, "Daha iki üç hafta önce 61 tane hidroelektrik santralenin temelini attık. Şimdi, bunlar 3 yıl içinde bitecek. Bugün, bin 400-bin 500 tane proje özel sektöre devredilmiş durumda. Bunlar bitince, enerjide dışa bağımlılık azalacak, memleketin suyunu elektriğe dönüştürmüş olacağız. Vatandaşlarımız daha rahat bir hayata kavuşacak, bunlar pratik çözümlerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber