AKP'li milletvekiline 5 milyon dolar avanta suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Vakfı Başkanı Ayhan Alişan, Adapazarı Şeker Fabrikasına ait arsa satışından AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün´ün 5 milyon dolar haksız kazanç sağladığını öne sürdü.

Adapazarı´nda bugün basın toplantısı düzenleyen Kooperatif Vakfı Başkanı Ayhan Alişan, Adapazarı´nda polisin iki ay önce Adapazarı Şeker Fabrikası'nın 200 dönün arsasının ihaleyle satılmasıyla ilgili olarak yaptığı ve aralarında Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı´nın da bulunduğu 17 kişinin tutuklandığı operasyanla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün´ün avukat ortağı Şükrüye Bölükbaşı´nın Şeker Fabrikasının avukatı olduğunu öne süren Alişan şunları söyledi:

"Altını çizerek söylüyorum. Buradan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorum. Bana Sayın Nuri Ballı demiştir. Sayın Ayhan Sefer Üstün arsa satışında 5 milyon dolar avanta almıştır. Evet Şükriye Bölükbaşı onun ortağıdır. Adapazarı Pancar Ekicileri ve Adapazarı Seker Fabrikası'nın avukatıdır. Acaba o müesseselerin yanına yaklaşır mıydı. Bugüne kadar aldığı, 3 seneden beri aldığı ücreti açıklasın. Desin ki yalan. Ben çıkarım Atatürk Bulvarında intihar ederim. Sen çıkacaksın, ben temizim sen kirli. Öyle birsey yok. Gücü yetiyorsa yapacağını yapsın. Önce kendisi aklansın. Ona dokunulmazlığı sonrasında öyle dokunacaklar ki dünyası kararacak"

Kooperatif Vakfı Başkanı Ayhan Alişan´ın,"avanta" aldığını öne sürdüğü ve gazetecilerin telefonla ulaştığı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise basın toplantısından yeni haberdar olduğunu söyleyerek "Sizden öğrendim. Hele haberler bir gazetede çıksın bakarız. Gerekeni yaparız. Açarız tazminat davasını. Kazandığımız para ile de Arifiye il ormanında Ak Partili Gençlere ve Sakaryalı basın mensuplarına köfte ziyareti veririz" dedi.

AK Parti Milletvekiline "avanta" suçlaması yapan Kooperatif Vakfı Başkanı Ayhan Alişan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı yaparken görevden alındı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de görevini kötüye kullanmak suçundan 12 kooperatif yönetim kurulu üyesiyle birlikte yargılanmasına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber