Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün ülke genelinde sıcaklık fazla değişmezken, yarın batı kesimlerde hava biraz daha ısınacak. Doğu kesimlerde önemli bir sıcaklık düşüşü beklenmiyor.

- İstanbul'da bugün hava fazla açık değil, gökyüzünde beyaz bulutlar görülüyor, öğleden sonra sert esecek karayelin taşıyacağı bulutlar her semte olmasa da ani yaz yağmurları bırakabilir. Yarından itibaren ise kuvvetli esecek poyraz İstanbullulara serinlik vermeye başlayacak. Ankara'da sıcaklık bu hafta 30 derecenin çok üstüne çıkmıyor. İzmir'de rüzgar fazla sert değil, hissedilen sıcaklık 37 dereceyi buluyor. Yarından itibarense karayel kuvvetli esecek. Adana'da sıcaklık fazla artmasa da lodos nemli ve sıcak bir hava yaratıyor. Bugün İstanbul 29, Ankara 32, Bursa 30, İzmir 33, Adana 34 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugün hava fazla açık değil. Trakya'daki yağış nedeniyle artan nem oranı çok bunaltıcı bir havaya neden oluyor. Bugün Edirne ve Kırklareli'de yağmur zaman zaman kuvvetli yağabilir. Yarından itibaren kuvvetlenecek poyraz Marmaralılara serinlik verebilecek. Edirne 28, Kocaeli 29, Balıkesir 33 derece.

İç Anadolu'da geçen haftaki aşırı sıcakların ardından bu hafta sıcaklık ortalama değerlerine yakın olacak. 30 dereceyi fazla geçmiyor, çarşamba günü rüzgar da sertleşeceğinden sıcaklık biraz daha azalacak. Konya 32, Eskişehir 30, Sivas 31 derece.

Ege Bölgesi'nde bugün rüzgar fazla sert değil, nem oranı yüksek olduğundan havanın bunaltıcı etkisi fazla. Egeliler yarından itibaren kuvvetli esecek rüzgarın etkisi ile serinleyebilecekler. Bugün Denizli 36, Muğla 34, Kütahya 29 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde bugünlerde sıcaklıkta fazla yükseliş beklenmiyor ancak nem oranı tüm bölgelerden daha yüksek olduğu için hava çok daha bunaltıcı. Güneydoğu'da sıcaklık çarşambadan itibaren yeniden 40 dereceyi geçecek. Bugün Antalya 34, Diyarbakır 39 derece.

Doğu Anadolu'da bugün sıcaklık 1-2 derece daha artıyor, sonraki günlerde ise fazla bir değişiklik göstermeyecek. Hafta ortası rüzgar bu bölgede de sertleşiyor. Bugün Erzurum 30, Malatya 37, Van 29 derece.

Karadeniz'de geçen haftaki yüksek sıcaklıkların ardından bu hafta hava serinliyor. Bugün Doğu Karadeniz'de yaz yağmurları olacak. Yarından itibaren Bolu ve Batı Karadeniz'de sertleşecek rüzgar havayı serinletecek. Trabzon 26, Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber