Ölenlerin yakınlarına 20 bin YTL ödeme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2008 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Güngören'deki patlamalarda mağdur olanların zararlarının karşılanmasına ilişkin, ''Hepsi ödenecek'' dedi. Atalay hayatını kaybedenlerin birinci derece yakınlarına 20'şer bin YTL ödemenin yapılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Güngören'deki saldırının, "Terör saldırısı" olduğu konusunda kuşku olmadığını söyledi.

Atalay, TBMM Genel Kurulu'nda, İstanbul Güngören'deki terörist saldırıyla ilgili olarak yapılan gündemdışı konuşmalar ve gruplar adına konuşmaların ardından konuyla ilgili bilgi verdi.

İki patlama sonucunda gerek olay yerinde, gerekse yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde 4'ü çocuk toplam 17 vatandaşın (10'u erkek, 7'isi kadın) hayatını kaybettiğini belirten Atalay, aralarında çocukların da bulunduğu 139 vatandaşın da yaralandığını söyledi.

Şu ana kadar yapılan laboratuvar tahlillerinde, olayda kullanılan patlayıcının TNT olduğunun kesinleştiğini belirten Atalay, faillerin bulanacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

"Buraya gelip huzurunuzda bunu açıkladığımız gün, en çok sevinen ben olacağım. Şu an büyük titizlikle bunun üzerindeyiz" diyen Atalay ellerinde ciddi veriler olduğunu söyledi.

Yaraların sarılması konusunda Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan İstanbul Valiliği'ne kaynak gönderildiğini ifade eden Atalay, bu kaynaktan, hayatını kaybedenlerin birinci derece yakınlarına 20'şer bin YTL ödemenin bugün yapılacağını söyledi.

Olaylar sırasında 42 işyeri, 32 konut ve 16 aracın çeşitli derecelerde zarar gördüğünü kaydeden Beşir Atalay, zarar tespitlerinin dün yapıldığını, zararların tümüyle ödeneceğini kaydetti.

Yaralıların tedavileriyle ilgili özel hastaneler de dahil olmak üzere tüm hastanelerin talimatlandırıldığını anlatan Bakan Atalay, gerekli tedavilerin tam anlamıyla yapılacağını söyledi. Atalay, tüm çalışmaların bir disiplin ve titizlik içinde yürütüldüğünü kaydetti.

"Terörle mücadeleye devam"

Beşir Atalay, demokratik kazanımlarımızdan vazgeçmeden, hukuk kurallarını çiğnemeden, masum vatandaşlar ile teröristleri ayırarak terörle mücadeleye devam edileceğini söyledi.

Atalay, saldırının açık bir terör saldırısı olduğu konusunda kuşku olmadığını belirterek, "Terör canice, kalleşçe masum insanları hedef almıştır" dedi.

Olay sonrası güvenlik güçlerinin olay yerini güvenlik çemberine alarak delilleri titizlikle toplamaya başladığını belirten Atalay, "Güvenlik güçlerinin gecikmesi diye bir şey söz konusu değildir. İkinci patlamadan önce ambulanslar da oraya ulaşmıştır. Ama yoğun kalabalık alanının, çok yoğun bir caddenin ve biraz da hareket kabiliyetinin sınırlı olduğu dar iki sokağın kesiştiği nokta olmasının getirdiği özellikler, çok kısa sürede oranın sınır altına alınmasını; kordon altını alınmasını önlemiştir. Tabii onların kendine has telaşını da anlamak zor değil" diye konuştu.

"Zafiyet söz konusu değil"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, çeşitli terör örgütlerinin son dönemde yapılan başarılı operasyonlar sonucunda yaşadıkları kayıpları ve mensuplarının içinde bulunduğu moralsizliği gidermek için bombalı eylem arayışı içinde olduğunu bildiklerini belirterek, " Emniyet birimlerimiz son dönemde kamuoyuna yansıyan veya yansımayan şehir merkezlerinde bombalı ve şiddet içerikli eylem hazırlığında bulunan çok sayıda teröristi patlayıcı maddelerle yakalamıştır. Bu çalışmalar sayesinde pek çok olayın önüne geçilmiştir. Emniyet güçlerimiz bu tür eylemlere yönelik çalışmalarına aynı ciddiyetle devam etmektedir. Herhangi bir zafiyet söz konusu değildir" dedi.

Bakan Atalay, 17 kişinin ölümüne yol açan Güngören'deki patlamalar nedeniyle mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanacağını bildirdi. Hastanelerde tedavi gören yaralıların tüm hastane masraflarının da karşılanacağını kaydeden Beşir Atalay, "Mağdurların tüm zararları ödenecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber