Müdür yardımcılığı sınavında şampiyon Afşin'den

Haber Giriş : 03 Kasım 2004 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez merkezi olarak gerçekleştirdiği müdür yardımcılığı sınavında Türkiye birinciliğini Afşin nüfusuna kayıtlı Orhan Arı elde etti. Derecesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğrenen Arı, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Büyük Tatlar Çok Programlı Lisesi'nde dört yıldır edebiyat öğretmenliği yapıyor.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ölçme değerlendirme merkezi tarafından 10 Ekim 2004 tarihinde ilk kez yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı'nın sonuçları başarısız öğretmenler boyutu ile gündeme gelmişti. Sınavda birinci olan Orhan Arı, genel kültür ve yönetmenlik bilgilerini zorlanmadan cevapladığını belirtti. Arı başarısını düzenli kitap okuma, günlük gazeteleri takip etme ve okullara gönderilen yönetmenlikleri incelemesiyle açıkladı. 43 bin 790 öğretmenin sınavda başarısız olmasını, sınavı ciddiye almamalarına bağlayan Arı, ?Ben bu sınavın daha önce yapılan müdürlük sınavına eş olacağını düşündüğümden, 3,5 aylık bir çalışmayla Türkiye birincisi oldum.? dedi. Okuma yazma bilmeyen çiftçi bir anne-babanın oğlu olan Arı, Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Edebiyat Bölümü'nü bitirdikten sonra Sütçü İmam Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmış.

Afşin Kaymakamı Yaşar Dönmez de şampiyonun Kahramanmaraş'ın en ücra kasabalarından biri olan Büyük Tatlar'dan çıkmış olmasının önemli olduğunu kaydetti. Dönmez, Arı'yı ödüllendireceklerini söyledi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber