Kanseri öldüren vitamin hangisi?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fareler üzerinde yapılan bir araştırma, yüksek dozda C vitamini enjekte edilen farelerde tümör ve kanserin yüzde 50 oranında azaldığını ortaya koydu.

Ulusal Sağlık Enstitüsü araştırmacıları, yumurtalık ve pankreas kanserlerinde beyinde bazı olgular gördüklerini ifade etti. Raporda, araştırmacıların test edilen kanser hücresi çizgilerinden yüzde 75'inde kansere karşı etkili olan yoğunlaşmış askorbat maddesi buldukları açıklandı.Araştırmacılar, askobrat'ın, tümörü çevreleyen eksatraselüler akıcı içerisindeki oksijenli su oluşumundaki kansere karşı etkisini araştırdı.

Ağız yoluyla tüketildiğinde vücudun, C vitaminini dengelediği için yüksek doza ulaşılamadığını, bu yüzden de enjekte yönteminin daha etkili olduğuna değinen Araştırma Başkanı ve Ulusal Diyabet, Sindirim Ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü Moleküler Ve Klinik Gıda Bölümü Başkanı Mark Levine, "Günde, 2 portakal ve 1 porsiyon brokoli gibi, 200 miligramdan fazla C vitamini içeren gıdalar tükettiğinizde, vücudunuz askobratın kan seviyesini koruyarak yükselmesini engeller" dedi. Farelere 43 kanser ve 5 normal hücre çizgisi enjekte eden araştırmacılar, yüksek askobrat yoğunlaşmasının, kanser hücre çizgilerinin yüzde 75'inde etkili olduğunu açıkladı.

Araştırmaya katılan bilim adamları bu yüksek askobrat yoğunlaşmasına insanlarda da ulaşılabileceğini ifade etti. Yaklaşık 30 yıl önce C vitamininin kanser tedavisinde kullanılabileceği ileri sürülmüştü ancak bu araştırma ağız yoluyla tüketilen C vitaminin fayda sağlamadığını ortaya çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber