SES: Bebek ölümlerine enfeksiyonun sebep olduğunda ısrarlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın aksi yönde bilgi vermesine rağmen, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümlerinin sebebinin hastane enfeksiyonu olduğunu savundu.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın aksi yönde bilgi vermesine rağmen Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümlerinin sebebinin hastane enfeksiyonu olduğunu savundu.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ve SES Genel Sekreteri Yılmaz, konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı önünde bir açıklama yaptı.

SES Genel Sekreteri Yılmaz, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 27 bebeğin ölümüne, bir bebekten alınan kan örnekleri raporlarını gerekçe göstererek, hastane enfeksiyonun sebep olduğunu belirtti. Yılmaz, aynı bebekten alınan ilk kan örneğinde negatif ve önlenebilir bakterinin ortaya çıktığını ancak alınan ikinci kan örneğinin enfeksiyon yönünden pozitif olduğunu kaydetti. Yılmaz, ?Bu bir bakteridir. Hastane enfeksiyonuna bağlı bir bakteridir. Bunun için meclis araştırmasına gerek yok. Araştırılacağına önlem alınsın. Biz hastanedeki doktorları suçlamıyoruz. Onlar baskı altında. Sorun olan ?enfeksiyon yok' demeleri? diye konuştu.

-"ÖLÜMLERDEN AKP HÜKÜMETİ SORUMLU"

KESK Genel Başkanı Sami Evren de bebek ölümlerinden AKP hükümetini sorumlu tuttu. AKP hükümetinin sağlık politikalarını eleştiren Evren, ?Bu bir skandaldır. Bu çok vahim bir olaydır. Biz bunun böyle olacağını söylemiştik. Sağlıkta dönüşüm projesi adı altında sağlığa olan payı azaltırsanız sonuç böyle olur. Hastanede çalışan sağlık emekçileri bu olaydan sorumlu değildir. Bunun tek sorumlusu AKP'dir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber