KEY ödemelerine İzmir'de protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu üyesi bir grup, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde hak kayıpları olduğu iddiasıyla protesto eylemi yaptı.

Konak YKM önünde bir araya gelen grup, dövizler taşıyarak Ziraat Bankası Konak Şubesi önüne kadar yürüdü.

Burada KESK Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şubesi Başkanı Ramis Sağlam, grup adına yaptığı basın açıklamasında, KEY ödemeleri nedeniyle çalışanları mağdur edildiğini, hak kaybına uğradığını ileri sürdü.

Sağlam'ın sözleri atılan sloganlarla kesilirken, grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

-BİTLİS-

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bitlis Şubeler Platformu, yaptıkları yazılı açıklama ile KEY ödemelerine tepki gösterdi.

Açıklamada, ülkede her gün yeni bir gelişme ya da kriz durumu yaşandığı, KEY ödemelerinin başlandığı günden bu yana her gün skandal düzeyde uygulamalara tanık olunduğu öne sürüldü.

Emlak Kredi Bankasının tüzel kişiliğinin sona ermesi nedeniyle, sistemde ciddi sorunlar yaşandığı, kayıtların güvenilir olmadığının tespit edildiği öne sürülen açıklamada, bu sorunların giderilmesi konusundaki görüş, çözüm önerileri ve taleplerin defalarca hükümete iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, KESK'in, KEY hesaplarına ilişkin tüm süreci bir bütün olarak ele alacağı, yaşanan sorunları yargıya götüreceği, emekçilerin talepleri kabul edilinceye ve yaşanan sorunlar giderilinceye kadar mücadeleye devam edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber