CHP Bilim Kurul üyesi Ankara Üniversitesine Rektör oldu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı atamalarda YÖK'ün gönderdiği listeye birebir uymadı. Gül, türban düzenlemesini içeren anayasa değişikliği tartışmaları sırasında sert açıklamalarda bulunan Üniversiteler Arası Kurul Eski Başkanı Mustafa Akaydın'ı ilk sırada olmasına rağmen atamadı.

Cumhurbaşkanı, Akdeniz Üniversitesi ile birlikte toplam 4 üniversitede YÖK'ün gönderdiği listeye uymadı, ikinci sıradaki adayları atadı.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde YÖK'ün listesinde ikinci sırada yer alan İlyas Dökmetaş rektör oldu.

9 Eylül Üniversitesi'nde de Cumhurbaşkanı, ikinci sıradaki isim Mehmet Füzün'ü tercih etti. Gül ,19 Mayıs Üniversitesi için de insiyatif kullandı ve yine ikinci sırada yer alan Hüseyin Akan'ı atadı.

Cumhurbaşkanı'nın onayladığı listede dikkat çekici dengeler de var. Ankara Üniversitesi'ne rektör atanan Cemal Taluğ aynı zamanda CHP Bilim Kurulu Üyesi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü olan hasan Keleştemur ile 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan ise "Üniversitede türbana özgürlük" bildirisine imza atan profesörler arasında.

Yeni rektörlerin ikisi kadın. Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne 22 Temmuz'da AKP Diyarbakır Milletvekili adayı olan Ayşgül Jale Saraç getirildi. Ege Üniversitesi Rektörü de yine bir kadın profesör Candeğer Yılmaz oldu. Gül, 17 üniversiteye ise YÖK'ün liste başı gönderdiği rektör adaylarını atadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber