Dünkü kararname ile 412 mülki idare amiri yer değiştirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı her yıl çıkardığı ?vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesi? kapsamında, bakanlık merkezinde önemli değişiklikler yaptı. Bu durum kadrolaşma yorumlarına yol açtı. Söz konusu kararnameyle Milas'taki çevre skandalı nedeniyle önce açığa alınan, daha sonra göreve iade edilen Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Bigadiç'e gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'nın her yıl yaz döneminde yaptığı, vali yardımcıları ve kaymakamları kapsayan kararnamesiyle bu yıl 412 mülki idare amiri yer değiştirdi. Kararnameyle son yıllarda ilk kez İçişleri Bakanlığı bünyesinde bu kadar geniş kapsamlı değişiklik yaşandı.

Yurdun değişiklik yerlerinde görev yapan 21 kaymakam ile altı vali yardımcısı merkezdeki önemli görevlere atandı. Kararnameyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın özel kalem müdürü olan Süleyman Tapsız, şube müdürlüğünden bakanlık müşavirliğine atanırken, Karabük'te vali yardımcısı olarak görev yapan ağabeyi Mustafa Tapsız da Ankara Vali Yardımcılığı'na getirildi. Mahalli idarelere yapılan 11 yeni atama kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu'nun kaymakamı Murat Dikbaş da şube müdürü oldu.


Emniyet müdürü ve kaymakamlara ait İçişleri Bakanlığı kararnamesi


Milliyet'in gündeme getirdiği Milas'taki çevre skandalına adı karışan Kaymakam Atçı, Bigadiç'e gönderildi. Atçı, Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda, MNG Holding tarafından denize kaçak dolgu yapılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. Atçı iki hafta sonra da görevine iade edilmişti.

Kurban Bayramı'nda, Karamürsel'de ilçe protokolünü ve siyasi parti temsilcilerini, resmi yazıyla bayram namazı sonrasında camide bayramlaşmaya çağıran Kaymakam Ramazan Mangaloğlu da Nevşehir Vali Yardımcısı yapıldı. İstanbul ve Ankara kadrolarında da önemli değişiklikler yaşandı. Vali olması beklenen, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la akraba olan Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, İstanbul'daki görev süresi dolduğu gerekçesiyle Ayvalık Kaymakamı yapıldı. İstanbul'un Şile, Şişli, Eyüp, Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerine de yeni kaymakamlar atandı.

Güngör yerinde kaldı

Hrant Dink'i öldürülmeden önce uyardığı belirlenen ve geçen yıl il dışına tayini çıkan, ancak geri dönen İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör de İstanbul'da kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber