6 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

REKTÖR ATAMALARI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan rektör atamalarının bugün resmi gazetede yayımlanması bekleniyor. Rektör atamalarına ilişkin akademik çevrelerde yapılan değerlendirmeler izleniyor.

-BEBEK ÖLÜMLERİ

-Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Doğumevi'ndeki bebek ölümlerine ilişkin tartışmalar ve gelişmeler izleniyor.

-ORGENERAL BÜYÜKANIT POLATLI'DA

-Genelkurmay Başkanlığı, Koç Holding-Tüpraş ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliğinde Polatlı Kartaltepe mevkiinde inşa edilen Mehmetçik Anıtı törenle açılıyor. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç katılıyor.

-Orgeneral Büyükanıt, Bakan Yıldırım ve Mustafa V. Koç daha sonra Sakarya Meydan Savaşı'nın komuta merkezlerinden olan Polatlı Kartaltepe'de açılacak olan Sakarya Meydan Savaşı Panorama Müzesi'nin temel atma törenine katılıyor. (Saat: 15.00/15.30)

-BAKAN GÜNAY'IN BASIN TOPLANTISI

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Atölyelerinde sürdürülen çalışmalara ilişkin Bakanlığın Opera Binası'nda basın toplantısı yapıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN TÜZMEN TÜRK AMERİKAN İŞADAMLARI DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Türk-Amerikan İşadamları Derneği yöneticileri ile bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-BEDAŞ PROTESTOSU

-Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirmesi aralarında Ankara Elektrik Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından protesto ediliyor. (Saat: 12.30)

-TBMM'DEN ERMENİ İDDİALARINA KARŞI ARAŞTIRMALAR ENVANTERİ

-TBMM Başkanlığı, Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in, 1916'dan bu yana asılsız Ermeni iddialarına ilişkin Türkiye'deki araştırmaların envanterini ve devlet politikasını ortaya koyduğu "Ermeni İddialarına Karşında Türkiye'nin Birikimi" adlı araştırmasını yayınladı.

-TBMM Başkanı Toptan, kitabın önsözünde, Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in araştırmasının, asılsız Ermeni iddiaları karşısında "Türkiye'nin birikiminin daha ileri hedeflere ulaştırılması için yapılabilecekler konusunda düşünce fırsatı sunduğuna" işaret etti.

-1916 yılından bu yana asılsız Ermeni iddiaları konusunda tüm yayınların envanterinin yer aldığı araştırmada, ilginç bir ayrıntı da günışığına çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün maç nedeniyle Ermenistan'a gidip gitmeyeceği tartışılırken, 1935 yılında Başbakan İsmet İnönü'nün Ermenistan'a kısa bir ziyarette bulunduğu ortaya çıktı.

-BAŞBAKAN'A "MAL" SÖZÜ TAZMİNAT NEDENİ SAYILMADI

-Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Başbakan Erdoğan'a ?mal' diyen Tuncay Özkan aleyhine açılan tazminat davasında yerel mahkemenin verdiği 2 bin YTL'lik manevi tazminat kararını bozdu. Yargıtay, ?Konuşma ve röportajın tümü birlikte bir bütün içinde değerlendirildiğinde ?mal' kelimesinin hakaret kastı ile kullanıldığını gösteren bulgu mevcut olmayıp, sözlük anlamı kastedilmeden gerek güncel yaşamda gerekse siyasi söylemde yerleşmiş kelime olduğu ve hakaret anlamında kullanılmadığı, hukuka aykırılık unsuru taşımadığı, sonucuna varılmalıdır. Bu nedenle davanın tümden reddi gerekirken kısmen kabulüne karar verilmesi doğru görülmemiştir? dedi.

-Karara muhalif kalan Daire Başkanı Özdemir, karşı oy yazısında, ?Mal, ?değerlendirilebilen eşya' anlamını taşır. Davacı Başbakan'ın ?mal' olarak vasıflandırılması eleştiri sınırlarını aşan bir ifadedir. Aşağılayıcı, inciticidir. Davalıların davacının kişilik haklarını ihlal ettiklerinin kabulü gerekir. Mahkemenin bu yöndeki yargısı yerinde ve takdir edilen nafaka uygun miktardadır. Hüküm onanmalıdır? görüşünü dile getirdi.

-TEŞVİKLİ YATIRIMLARDA AZALMA

-Hazine Müsteşarlığı, yılın ilk altı ayında çeşitli sektörlere yönelik toplam 15 milyar 552.9 milyon YTL tutarındaki bin 418 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Teşvike bağlanan tutar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.9 azalış gösterdi. Teşvike bağlanan bu yatırımlarla yaklaşık 57 bin 804 kişilik istihdam yaratılacak.

-GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERE EK DERS VE DENGE TAZMİNATI MÜJDESİ

-Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlara görevlendirmeyle gönderilen öğretmenlerin hak kayıplarının önüne geçmek amacıyla ek ders ücreti, denge tazminatı gibi haklardan yararlanmaları için düzenleme getirecek.

-YENİ AÇILACAK OSB'LERE MESLEK LİSESİ KURMA ŞARTI

-5580 Sayılı Kanun'da değişiklik yapılarak meslek okulları açan özel sektör kurumlarına, vergi indirimi, uzun vadeli kredi ve arsa tahsisi yapılacak. Yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesi, Turizm Bölgesi ve Serbest Ticaret Bölgeleri'ne de mesleki ve teknik liseler için arsa ayırması şartı getirilecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber