Depremde haberleşmek mobil radyoyla daha kolay

Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TRT'nin kendi imkanlarıyla geliştirerek hizmete soktuğu, ?Mobil Radyo Yayın Aracı? ile Türkiye'nin korkulu rüyası deprem gibi felaketlerde kesintisiz radyo yayını yapılabilecek.

TRT'nin kendi imkanlarıyla geliştirdiği ?Mobil Radyo Yayın Aracı? ile doğal afetlerde haberleşmek artık daha kolay olacak.

TRT, doğal afetlerde, iletişim ve haberleşmede, yaşanan aksaklıkların tekrarlanmaması için ?Mobil Radyo Yayın Aracı?nı kendi olanakları ile geliştirerek hizmete soktu.

Türkiye'nin korkulu rüyası deprem gibi felaketlerde yayın yapabilecek kapasite ve donanıma sahip olan bu araçla, artık olağanüstü durumlarda kesintisiz radyo yayını yapılabilecek.

İstanbul Radyosu Müdürlüğü'nde hizmet verecek olan araç, Türkiye'nin ilk "Mobil Radyo Sistemi" olma özelliğini taşıyor. Araştırma ve İmalat Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan ?Mobil Radyo Yayın Aracı?nda, üzerinde portatif açılıp kapanan 7 metrelik FM verici anteni, uydu vericisi, yedek enerji ve sinyal sistem ve ekipmanları yer alıyor. Normal zamanlarda da naklen yayın olarak kullanılacak aracın içinde ayrıca CD çalar, CD kaydedici, telefon, bilgisayar, televizyon da bulunuyor.

FM Radyo yayınlarının ulaştırılamadığı durumlarda devreye girecek olan mobil araç, seyyar FM radyo vericisi da olarak hizmet verebilecek. Bu kapsamda hem radyo stüdyosu, hem de kayıt stüdyosu olarak kullanılabilecek araç, üzerinde yer alan 250 watt gücündeki FM vericisiyle hedeflenen bölgede yayın yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber