İTÜ, 'istifa gösterisinin' perde arkasını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) yeni rektör atamasını protesto etmek için bazı öğretim üyelerinin istifa ettiği şeklinde çıkan haberler yalanlandı. Üniversite yönetimi, herhangi bir öğretim üyesinin istifa etmediğini açıkladı.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "İstanbul Teknik Üniversitesi'nden istifa eden herhangi bir öğretim üyesi bulunmamaktadır. Görevinden istifa ettiği belirtilen öğretim üyelerimiz, rektör değişimi sonucu görevleri otomatik olarak sona eren 3 rektör yardımcısı, rektör danışmanları ile görev süreleri sona ermiş ve görevlerini vekaleten eski rektörün görev süresince uzatılmış olarak yürütmekte olan dekan vekilleridir." denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi; "Görevlerini asaleten yürüten İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sumru Pala ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Remzi Akkök bu görevlerinden istifa etmişlerdir. Dolayısıyla görevlerinden istifa edenlerin sayısı 3'tür. Atamaları doğrudan rektör tarafından yapılan enstitü müdürlerinin, yüksekokul müdürlerinin değişen rektörle birlikte istifaları ise üniversitelerde yıllardır var olan teamülün gereğidir. Benzeri istifalar eski rektörün görevi devraldığı 2004 yılında da teamüllere uygun olarak gerçekleşmiştir. İTÜ'nün birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yanlı ve yanlış olarak basına iletilen bilgiler üniversitemizdeki durumu yansıtmamakta, kamuoyunda gerçek olmayan bir durum yaratmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber